Μεξικανικη τορτιγια με τονο και καλαμποκι


Υλικά:
1 μικρή κονσέρβα τόνο, σε νερό, στραγγισμένη
1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι, γλυκο, στραγγισμένη
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμό από 1/2 λεμόνι
2 μεγάλες τορτίγιας
8 λεπτές φέτες αβοκάντο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σέλινο
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί, της δικής σας επιλογής
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μέτριο μπολ το τόνο και το λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τη μουστάρδα, μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σκεπάζουμε το μπολ και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ζεσταίνουμε σε ψηλή θερμοκρασία μία επίπεδη τοστιέρα. Ανοίγουμε τις τορτίγιας και γεμίζουμε την μισή πλευρά της με το μείγμα τόνου. Απλώνουμε πάνω από το μείγμα από 4 φέτες αβοκάντο σε κάθε τορτίγια. Επίσης μοιράζουμε το σέλινο και το τυρί. Διπλώνουμε την τορτίγια στην μέση και ψήνουμε για 2-3 λεπτά στην τοστιέρα μέχρι να λιώσει το τυρί.
Σερβίρετε κόβοντας τις τορτίγιες σε φέτες. Συνοδεύστε με μία παγωμένη πορτοκαλάδα.

 Καλή Όρεξη!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου