Υλικά
ένα κιλό χοιρινό μπούτι (προτιμούμε γάλακτος)
ανάλογες πατάτες
χυμό από δύο πορτοκάλια
χυμό από ένα λεμόνι
μισή κούπα λευκό κρασί
μία κουταλιά μέλι
μία σκελίδα σκόρδο
μία κουταλιά μουστάρδα
μισή κούπα ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Προτιμούμε να ψήσουμε το φαγητό μας σε γάστρα κατά προτίμηση πήλινη. Φροντίζουμε οπωσδήποτε να χαράξουμε το μπούτι μερίδες (εμείς ή ο κρεοπώλης μας). Αφού καθαρίσουμε τις πατάτες και πλύνουμε το κρέας πολύ καλά τα βάζουμε στην γάστρα και τα αλατοπιπερώνουμε. Φτιάχνουμε ένα μείγμα με τους χυμούς των πορτοκαλιών και του λεμονιού, το κρασί, το μέλι και την μουστάρδα που το χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά. Τρίβουμε το σκόρδο (για να πάει παντού) και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στο μείγμα. Περιχύνουμε τις πατάτες και το κρέας και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Τέλος ρίχνουμε το λάδι σε όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε και ψήνουμε για μιάμιση ώρα στους 150c-160c και στη συνέχεια ψήνουμε για μία ώρα με ανοιχτό καπάκι στους 180c για να πάρει χρώμα γυρίζοντας το κρέας και από τις δύο πλευρές
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου