Καλαμαράκι ψητό με πέστο άνηθου


Υλικά:
600 γρ. καλαμαράκια φρέσκα (θράψαλα)
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΤΑ
Αλάτι  χονδρό
1 λεμόνι (το ξύσμα του)
2 κουτ. σούπας  ρίγανη
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 πιπεριά κόκκινη καυτερή
ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΣΤΟ ΑΝΗΘΟΥ
100 γρ. άνηθο φρέσκο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
1 λεμόνι (τον χυμό του)
100 ml ελαιόλαδο Αλάτι χοντρό, πιπέρι φρεσκοτριμμένο



Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια από την πέτσα και τα εντόσθιά τους. Αφαιρούμε και το κόκαλό τους.  Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάτα σε μπολ, τοποθετούμε τα καλαμαράκια μέσα στο μείγμα και τα αφήνουμε για 2 ώρες. Εν τω μεταξύ, πολτοποιούμε όλα τα υλικά για το πέστο άνηθου σε μιξεράκι.  Ψήνουμε τα καλαμαράκια σε ψησταριά ή στο γκριλ για 15-20 λεπτά, φροντίζοντας να τα γυρίζουμε για να ψηθούν και από τις δύο πλευρές. Σερβίρουμε με το πέστο άνηθου και με φρέσκα βλίτα. Μπορούμε να προσθέσουμε λεμόνι αν μας αρέσει.

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου