ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΥΡΙΑ


Υλικά
6 αυγά
200 γρ. ροκφόρ τριμμένο
300 γρ. γραβιέρα τριμμένη
7 φύλλα κρούστας
300 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
1 φλυτζάνι μαργαρίνη λιωμένη
250 γρ. κρέμα γάλακτος
1 λίτρο γάλα

Εκτέλεση.
-Αναμειγνύετε σε ένα μπολ όλα τα τυριά

-Χτυπάτε σε άλλο μπολ τα αυγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το μπέικιν πάουντερ

-Προσθέτετε στο μείγμα των αυγών τα τυριά και ανακατεύετε

-Βουτυρώνετε ένα ταψί 40 εκ. και απλώνετε 2-3 φύλλα βουτυρωμένα μεταξύ τους

-Με την τρυπητή κουτάλα, ρίχνετε το πρώτο στρώμα γέμισης

-Βάζετε 2 ακόμα αλλειμένα φύλλα και ένα ακόμα στρώμα γέμισης

-Από πάνω βάζετε άλλο 1 φύλλο και ακόμα μία στρώση γέμισης

-Καλύπτετε με το τελευταίο φύλλο και ρίχνετε από πάνω όση γέμιση έχει μείνει

-Τρυπάτε την τυρόπιτα με πηρούνι, πασπαλίστε με σουσάμι
  και την ψήνετε στους 200-210 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου