Χοιρινό με λεμονάτη σάλτσα και κρασάτες πατάτες

Συστατικά:
1 κιλό χοιρινό (σπάλα)
½ κιλό πατάτες
3 κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζ. καφέ χυμό λεμονιού
2 φλιτζ. καφέ ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα



Οδηγίες:
Σε ένα ταψάκι απλώνετε τα κρεμμύδια, τα οποία έχετε κόψει σε λεπτές ροδέλες. Από πάνω ρίχνετε το κρέας με το αλατοπίπερο, το σκόρδο, τη ρίγανη και στο τέλος ραντίζετε με το ελαιόλαδο και το λεμόνι. Το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε για 1 ώρα στους 180ο C. Αν χρειασθεί του ρίχνετε ½ ποτηράκι νερό.
Όσο το κρέας ψήνετε ετοιμάζετε τις πατάτες. Τις τηγανίζετε ελαφρά να μισοψηθούν.
Στη συνέχεια τις βάζετε σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε τη πάπρικα και το κρασί. Τις βράζετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν εντελώς το κρασί.
Σερβίρετε μια μερίδα χοιρινό με τα κρεμμύδια και λίγες πατάτες.



Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου