Μπακαλιάρος σκορδαλιά


Υλικά: 

Για τον μπακαλιάρο:
1 μπακαλιάρο (στο αλάτι)1kg περιπου
1 κουτάκι μπύρα
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι...

Για τη σκορδαλιά:
2 σκελίδες σκόρδο (μέτριες)
2 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο)
                                                                                    2 κ.σ. λάδι
                                                                                    1 χούφτα καρύδια
                                                                                     αλάτι - λευκό πιπέρι
                                                                                    1 κ.γ. ξύδι

Εκτέλεση: 

Βάζουμε στο νερό τον μπακαλιάρο αφού πρώτα του έχουμε αφαιρέσει την πέτσα. Για 24 με 36 ώρες πρέπει να μείνει στο νερό, το οποίο πρέπει να αλλαχθεί 3 με 4 φορές για να μην χάσει το ψάρι τελείως τη γεύση του. 

Ετοιμάζουμε το κουρκούτι βάζοντας σε ένα μεγάλο μπολ αλεύρι με μπύρα μέχρι να γίνει ένας χυλός που θα στέκεται ωραία στο ψάρι και δεν θα τρέχει. Προσθέτουμε αλάτι μόνο εάν δοκιμάσουμε λίγο το κουρκούτι. 


Τηγανίζουμε στο τηγάνι με πολύ καυτό λάδι και για λίγο. Επειδή πιτσιλάει πολύ να έχετε προστατευτικό δίχτυ . 

Την προηγούμενη μέρα φτιάχνουμε τη σκορδαλιά που καλό είναι να μείνει μια μέρα στο ψυγείο για να δέσει η γεύση της καλύτερα. 

Στο multi ρίχνουμε το ψωμί, το σκόρδο, το αλάτι, το ξύδι, τα καρύδια και προσθέτουμε λίγο λίγο το λάδι χτυπώντας συνέχεια. Η ποσότητα των υλικών δεν είναι ακριβής. Δηλαδή παίζει ρόλο πόσο δυνατή ή αλμυρή ή ξιδάτη τη θέλετε. Θα πρότεινα να τη δοκιμάζετε καθώς τη φτιάχνετε . 
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου