ΑΣΤΑΚΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ


Υλικά

1  αστακός μεγάλος

2  κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες

1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ

1 ποτηράκι κρασί λεύκο

2 σκελίδες σκόρδο λυόμενες

Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 πακέτο μακαρόνια

αλάτι και πιπέρι

Κανέλα


Εκτέλεση.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό και αλάτι να βράσει και  ρίχνουμε τον αστακό μας  στο νερό.


Βράζουμε για μισή ώρα περίπου και αφού είναι έτοιμος τον στραγγίζουμε και κρατάμε το νερό του στην άκρη.

Κόβουμε  κατά μήκος τον αστακό από την ουρά προς το κεφάλι και βγάζουμε το κρέας του και το ψιλοκόβουμε.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε  τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τον μαϊντανό και αφού μαλακώσουν προσθέτουμε τον αστακό και τον σοτάρουμε για πολύ λίγο ( 1 λεπτό),σβήνουμε με το κρασί.

Ρίχνουμε  την τριμμένη ντομάτα και τον τοματοπελτέ

Προσθέτουμε  το πιπέρι, το αλάτι και την κανέλα και μισό ποτήρι νερό

Σιγοβράζουμε  μέχρι να έχουμε μία όμορφη παχύρρευστη σάλτσα.

Βάζουμε το νερό που βράσαμε τον αστακό σε μία κατσαρόλα και αφού πάρει μία βράση ρίχνουμε τα μακαρόνια και βράζουμε  μέχρι να γίνουν αλτέντε.

Στραγγίζουμε  τα μακαρόνια και τα βουτυρώνουμε (αν θέλουμε).

Σερβίρουμε τα μακαρόνια ανακατεμένα με την σάλτσα του αστακού.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου