Χοιρινό στη Λαδόκολλα!!!

Ψάχνω γρήγορους τρόπους να μαγειρέψω, τώρα που ο χρόνος μου είναι πολύ περιορισμένος.
Αυτή η συνταγή την είχα κάνει πριν πολύ καιρό και τώρα την θυμήθηκα, λοιπόν την έφτιαξα και πραγματικά βγήκε πολύ ωραία.
Όποιο φαγητό γίνετε στο φούρνο είναι...
εύκολο και μας αφήνει χρόνο να κάνουμε άλλα πράγματα.
Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ετοιμάζουμε όλα τα υλικά και ο φούρνος κάνει όλα τα υπόλοιπα.
Bέβαια όσο γρήγορο και αν είναι το μαγείρεμα το ετοιμάζουμε πάντα με αγάπη.

Υλικά
Για το κρέας.
11/2 κιλό χοιρινή σπάλα σε κομμάτια
3-4 σκελίδες σκόρδο τριμμένα
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλιά αλάτι
πιπέρι
5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μικρο σφηνάκι λευκό κρασί

Για τα πουγγάκια
6 μέτριες πατάτες κομμένες σε ροδέλες
2 πιπεριές (πράσινη-κόκκινη) κομμένα σε ροδέλες
2-3 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
300 γρ. κασέρι ή γραβιέρα σε κύβους.
Λαδόκολλα.

Εκτέλεση
 Βάλτε σε ένα μπολ το κρέας, προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε τα πολύ καλά.
 Απλώστε 2 μεγάλα φύλλα λαδόκολλα, βάλτε στο κάτω μέρος πατάτες, κρέας, πιπεριές, ντομάτα, πασπαλίστε λίγη ακόμα ρίγανη, πιπέρι, τέλος το τυρί.
 Ανασηκώστε τις τέσσερις γωνιές της λαδόκολλα και κλείστε το σε πουγγί, δέστε το με σπάγκο κουζίνας. (εγώ το έκλεισα με ένα κομμάτι λαδόκολλα τυλιγμένο σε ρολό) βάλτε τα πουγγάκια σε ταψί.
 Σε όσους αρέσει το τυρί ροκφόρ (το αγαπημένο τυρί του άνδρα μου), προσθέστε το είναι τέλειο.
 Προσθέστε στο ταψί με τα πουγκάκια 11/2 ποτήρι νερό.
 Ψήστε το στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 21/2 ώρες.
Σερβίρετε τα ατομικά πουγκάκια ζέστα, συνοδέψτε τα με μια πράσινη σαλάτα ή καροτοσαλάτα με γιαούρτι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita :)  
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου