Είναι εύκολο, και όμως πολλές δυσκολεύονται να το φτιάξουν και έχουν το φόβο μην βγει λαπάς. Ο κανόνας είναι πάντα 1 προς 2, δηλαδή 1 ρύζι, 2 νερό, (με όποιο σκεύος μετρήσετε το ρύζι με το ίδιο θα μετρήσετε το νερό) μην κάνετε ότι έκανε μια...
φίλη της κόρης μου που το έβρασε όπως τα μακαρόνια, μετά το σούρωσε και το ξέπλυνε με νερό και έτσι πέταξε όλα τα θρεπτικά στοιχεία που έχει το ρύζι. Τώρα μπορώ να σας πω ότι είναι εξπέρ στο να φτιάξει ρύζι.
Υλικά
1 κούπα ρύζι κίτρινο
2 κούπες νερό
1 κύβο λαχανικών
αλάτι, πιπέρι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάλτε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέστε το ελαιόλαδο, μόλις ζεσταθεί, ρίξτε το ρύζι και σοτάρεται το για 2 λεπτά ανακατεύοντας.
Προσθέστε το νερό, τον κύβο λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και δυναμώστε τη θερμοκρασία, μόλις πάρει δυνατή βράση ανακατέψτε μια φορά, σκεπάστε τη κατσαρόλα χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε το να μαγειρευτεί για 25-30 λεπτά, (σε αυτό το διάστημα δεν ανακατεύουμε καθόλου)
Όταν περάσει ο χρόνος θα δείτε ότι έχουν σχηματιστεί λακουβίτσες σε όλοι την επιφάνεια, το ρύζι έχει πιεί όλο το νερό, βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε το 5 λεπτά σκεπασμένο να φουσκώσει καλά το ρύζι, μετά ανακατέψτε το.
Σερβίρετε ζεστό και συνοδέψτε όλα τα κοκκινιστά φαγητά, με κρέας, κοτόπουλο και πολλά άλλα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!
φίλη της κόρης μου που το έβρασε όπως τα μακαρόνια, μετά το σούρωσε και το ξέπλυνε με νερό και έτσι πέταξε όλα τα θρεπτικά στοιχεία που έχει το ρύζι. Τώρα μπορώ να σας πω ότι είναι εξπέρ στο να φτιάξει ρύζι.
Υλικά
1 κούπα ρύζι κίτρινο
2 κούπες νερό
1 κύβο λαχανικών
αλάτι, πιπέρι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάλτε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέστε το ελαιόλαδο, μόλις ζεσταθεί, ρίξτε το ρύζι και σοτάρεται το για 2 λεπτά ανακατεύοντας.
Προσθέστε το νερό, τον κύβο λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και δυναμώστε τη θερμοκρασία, μόλις πάρει δυνατή βράση ανακατέψτε μια φορά, σκεπάστε τη κατσαρόλα χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε το να μαγειρευτεί για 25-30 λεπτά, (σε αυτό το διάστημα δεν ανακατεύουμε καθόλου)
Όταν περάσει ο χρόνος θα δείτε ότι έχουν σχηματιστεί λακουβίτσες σε όλοι την επιφάνεια, το ρύζι έχει πιεί όλο το νερό, βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε το 5 λεπτά σκεπασμένο να φουσκώσει καλά το ρύζι, μετά ανακατέψτε το.
Σερβίρετε ζεστό και συνοδέψτε όλα τα κοκκινιστά φαγητά, με κρέας, κοτόπουλο και πολλά άλλα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!
EVXARISTW POLI GIA THS ODIGIES..
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ σε ευχαριστώ.
ΔιαγραφήΚαλή συνέχεια με τη μαγειρική.
Στη διάθεσή σου. Dianita :)
Ευχαριστώ πολυ εγινε πεντανοστιμο.Και οι οδηγιες ηταν πολυ σαφης.❤
ΔιαγραφήΕμείς σε ευχαριστούμε για τις πολύτιμες οδηγίες καλές δουλειές και πάντα να βοηθάς
ΔιαγραφήΗ μόνη συνταγή που μου πέτυχε.Έγινε τελειο.Ευχαριστω
ΔιαγραφήTi ruzi omos auto pou grafei gia pilafi sosta
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ρύζι για πιλάφι είναι το κίτρινο ή τύπο Αμερικής που γράφουν μερικές συσκευασίες.
ΔιαγραφήΣτη διάθεσή σου πάντα. Dianita :)
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΔιαγραφήΕίναι ωραίο, αλλά μου κόλλησε λίγο, γιατι?
ΑπάντησηΔιαγραφήΛοιπόν zafkogreek, οι λόγοι μπορεί να είναι πολύ που σου κόλλησε το ρύζι.
ΔιαγραφήΠαίζει ρόλο τη ρύζι χρησιμοποιήσες? υπάρχουν τύπους ρυζιού που περιέχουν αρκετό άμυλο, όπως το νυχάκι και καρολίνα, μήπως έβαλες περισσότερο νερό ή το μαγείρεψες παραπάνω?
Πάντως προσπάθησε το, θα τα καταφέρεις, τελικά το πιο εύκολο πολλές φορές γίνετε πολύ δύσκολο.
Στη διάθεσή σου πάντα... Dianita :)
Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Η εκτελεση. την εκανα και βγηκε ΤΕΛΕΙΟ το ρυζακι! Ευχαριστω πολυ!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαραφινωμένο ρύζι. Άντε και καλή όρεξη...
ΔιαγραφήΥπέροχο το πιλάφι ευχαριστούμε!
ΔιαγραφήΜπορούμε να βάλουμε ρύζι μπάρμπα Μπεν?
Ευχαριστώ!
Καλησπέρα σας
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία η συνταγή αυτή αλλά όποτε προσπαθώ να κάνω ρύζι ποτέ δε μπορώ να κλείσω τη κατσαρόλα γιατί βγάζει αφρούς κ πετάγεται όλο το νερό έξω. Τι λάθος κάνω?
Το αφήνω να πάρει μία βράση κ μετά χαμηλώνω τη φωτιά , κλείνω τη κατσαρόλα κ γίνεται πανικός
Thanks
Καλησπέρα.
ΔιαγραφήΑν ακολουθείς τη συνταγή , το βασικό πρόβλημα είναι η θερμοκρασία.
Πρέπει ναι είναι χαμηλή.Αν φτάνει η θερμοκρασία της κουζίνας σου στο 9 ,θα το χαμηλώσεις μέχρι το 4,αν είναι στο 3 θα το χαμηλώσεις στο 1 -1,5.
Δεν πρέπει να βράσει σε πολύ υψηλή θερμοκρασία.
Άλλο πρόβλημα μπορεί να είναι η κατσαρόλα σου,κοίτα ναι μην είναι μικρή και να χωράει ίσα, ίσα
βάλε μια μεγαλύτερη.
Δοκίμασε το και θα δείς.
Στη διάθεσή σου,Dianita :)
Πολυ καλοοοοοοο να εισαι καλα!!!
ΔιαγραφήΤο καπάκι κλειστό και χαμηλή φωτιά
Διαγραφήμπράβο σας...ωραία συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ!!!
ΔιαγραφήΚαλή επιτυχία... Dianita :)
ΤΕΛΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ..ΠΗΡΑ ΜΠΡΑΒΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ!!! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολυ καλή η συνταγή σας, με βοηθήσατε πολύ!ευχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφήτο έκανα και αυτό, συγχαρητήρια ήταν τέλειο!
ΑπάντησηΔιαγραφήOmg perfect!! Thnx!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε!!! Ένας πεινασμένος φοιτητής (χεχεχε) ! Έγινε τέλειο!
ΑπάντησηΔιαγραφή4 το πρωί φοιτητικό διάβασμα και τρομερή πείνα , λεφτά για παραγγελία μηδέν , τα μοναδικά υλικά που έχουμε στο σπίτι, ρύζι-τόνος(κονσέρβα)-κρεμμύδια και πατάτες.Μας έσωσε το σπυρωτό σου, τα κάναμε όλα τουρλού μέσα του και έσκισε ! να σε καλά !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόοοοοοοοοοοοονια παιδευομαι να φτιάξω ωραίο σπυρωτό ρύζι χωρίς επιτυχία και με τη συνταγή σου τα κατάφερα μεσα σε ελαχιστα λεπτα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήη καλύτερη συνταγή για ρύζι...συγχαρητήρια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνήθως μαγειρεύει η μαμά αλλά εχθές, καθώς έλειπε, επιχείρησα για πρώτη φορά το αριστούργημα! Σήμερα τα τρελά επιφωνήματα ενθουσιασμού απ'όλη τη φαμίλια διέψευσαν το ρητό: η τύχη του πρωτάρη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤεεεεεεεεεεεεέλειο :D Σε ευχαριστούμε πολύ!
Μου καηκε το ρυζι,μου καηκε η κατσαρολα και χαλασε και ολα αυτα μεσα σε 10 λεπτα.Που να το αφηνα και μιση ωρα..οχι μονο δεν φαγαμε αλλα το σπιτι δεν λεει να ξεμυρισει
ΑπάντησηΔιαγραφήπραγματικά είσαι μεγάλος ατζαμής
Διαγραφή3 κουταλιές ελαιόλαδο....... (φαντάζομαι εννοείται κουταλιές σούπας ελαιόλαδο), έγινε πολύ καλό, ευχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροσπαθούσα πολύ καιρό να φτίαξω ένα τέλειο ρύζι σπυρωτό και επιτέλους το κατάφερα...!!!! Πραγματικά τέλειο..!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήeisai katapliktiki dianitas h kalytery
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρειάζεται το ρύζι να είναι μπάρμπα Μπεν ή ο,τι ρύζι βρω?
ΑπάντησηΔιαγραφήΕναλλακτικα αντι για κυβο, (επειδη εγω δεν τα εχω σε εκτιμηση) χρησιμοποιω κουρκουμα και πιπεροριζα σε σκονη και περνουν ενα υπεροχο κιτρινωπο χρωμα απο τον κουρκουμα με πολλα οφελιμα στοιχεια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα!!! Μετά το σωτάρισμα το νεράκι που ρίχνουμε είναι από τη βρύση ή ζεστό;;
ΑπάντησηΔιαγραφήβάλε ό,τι να ναι ρε πουλάκι μου, άκου ερώτηση, αν είναι ζεστό θα βράσει πιο γρήγορα, αν είναι από τη βρύση λίγο αργότερα, δύσκολο είναι να το σκεφτείς?
ΔιαγραφήΤο νερό να είναι ζεστό από τον βραστηρα
Διαγραφή1κουπα ρύζι πόσες μεριδες
ΑπάντησηΔιαγραφή2 ατομα...
ΔιαγραφήΕιναι υπέροχο και πολύ εύκολο, το κανο συνέχεια, Ευχαριστώ πολύ για την συνταγή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια συνταγή...οποτε την κάνω γίνεται σουπερ.!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ και γω που μαγειρεύω γιορτές στο σπίτι, (άντρας είμαι) αλλά δεν ήξερα να φτιάξω σπυρωτό ρύζι, να είσαι καλά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ 3 ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΤΟ ΡΥΖΙ ΠΙΛΑΦΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΙΝΑ.ΕΥΚΟΛΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΥΠΕΡΟΧΟ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά το έφτιαξα σε απρόσμενους καλεσμένους στο σπίτι και με έβγαλε ασπροπροσωπη.και δεν το είχα καθόλου πάντοτε έβγαινε λαπάς....θα το καθιέρωσω!!! ευχαριστούμε πολύ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια συνταγή επιτέλους έμαθα να φτιάχνω Ρύζι !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια ποσες μερίδες είναι αυτό?
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ πολύ
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια δυο άτομα ποσο ρυζι κατω κ πόσο νερο
ΑπάντησηΔιαγραφήΠως γίνεται να μην παρα βράσει το ρύζι με 30 λεπτά στην κατσαρόλα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΝ ΣΥΝΙΣΤΩ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελειο
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστούμε,η καλύτερη συνταγή για ρύζι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο είναι συγχαρητήρια θα το φτιάχνω ασυνέχεια
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην φτιάχνω συνέχεια τέλεια συνταγή
ΑπάντησηΔιαγραφήΦανταστική συνταγή!Το ρύζι βγαίνει τέλειο!
ΑπάντησηΔιαγραφήειτελους μια σαφεστατη συνταγη
ΑπάντησηΔιαγραφήΑ Ψ Ο Γ Ο !
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είστε πάντα καλά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι φοιτήτρια με 0 γνώσεις μαγειρικής. Το ρύζι βγήκε πεντανόστιμο🖤
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπιτέλους μου πέτυχε το ρύζι, ευχαριστώ πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρώτη φορά πέτυχα σπυρωτό ρύζι και έγινε φανταστικό!Ευχαριστω πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφή