Σοκολατένιο Παντεσπάνι για Τούρτες, Βήμα, Βήμα!!!! και Πώς να το Κόψετε.!!!!

Είναι βασική συνταγή, που πρέπει να τη μάθετε καλά, είναι η βάση για διάφορες τούρτες και άλλα γλυκά, εύκολο και αφράτο, θα κάνετε μόνη σας της τούρτες και δεν θα το πιστέψετε πόσο εύκολες είναι.


Υλικά
5 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 κ.σ. κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση









Βάλτε σε ένα μπολ, τα αυγά με τη ζάχαρη, (καλό θα είναι να έχετε μια κούπα μετρητής, θα σας είναι πολύ χρήσιμη, ιδικά με τα γλύκα), σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με το κακάο









Χτυπήστε τα πολύ καλά, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να φουσκώσει, περίπου 8 λεπτά,σε δυνατή ταχύτητα, σταματήστε το χτύπημα, (τώρα αυτό το βήμα είναι σημαντικό),ρίξτε σε δόσεις το αλεύρι και ανακατέψτε με μια σπάτουλα με απαλές κυκλικές κίνησης για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα, μας ενδιαφέρει ο αέρας που έχει μέσα.









Καλύψτε τον πάτο μιας φόρμας με λαδόκολλα (φόρμα με αφαιρούμενο πάτο) και ρίξτε μέσα το σοκολατένιο μείγμα.









Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει.(καλό είναι να το ετοιμάσετε μια μέρα πριν, κόβετε ευκολότερα).

ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΕΤΕ
Υπάρχει ένας εύκολος τρόπος, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μαχαίρι και μια κλωστή.








Έτσι όπως είναι το παντεσπάνι, αφού έχετε αφαιρέσει τη φόρμα, χαράξτε με ένα μαχαίρι, γύρω, γύρω για να βγάλουμε το πρώτο κομμάτι, βάλτε τη κλωστή εκεί που έχετε χαράξει το παντεσπάνι, κρατήστε με τα δυο σας χέρια τις άκρες της κλώστης και κουνιστέ δεξιά, αριστερά, μέχρι να βγει η κλώστη και έτσι θα κοπεί ομοιόμορφα το παντεσπάνι, αφαιρέστε το πρώτο κομμάτι, και κάντε το ίδιο με το υπόλοιπο κομμάτι.









Βγάλτε και το δεύτερο κομμάτι, και αφαιρέστε τη λαδόκολλα, να θυμάστε με τη σειρά που τα βγάλατε, για να μπορέσετε να στήσετε την τούρτα σωστά.
Τώρα έχετε τρία ωραία κομμάτια παντεσπάνι, αφράτα για τέλειες τούρτες. Αν δεν το θέλετε
σοκολατένιο, απλά αφαιρέστε το κακάο και προσθέστε βανίλια ή λεμόνι ή ότι άρωμα προτιμάτε, ανάλογα με τη τούρτα που θα φτιάξετε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!
Blog Widget by LinkWithin

54 σχόλια:

  1. ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ!!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πάρα πολύ, τώρα θα φτιάξεις τέλειες τούρτες.
      Σου εύχομαι Καλές και Γλυκές Γιορτές.
      Με αγάπη.... Dianita :)

      Διαγραφή
  2. Χρόνια πολλά! Το παντεσπάνι το έφτιαξα για μια τούρτα τα Χριστούγεννα. Είναι το πιο αφράτο που έχω φτιάξει ποτέ! Αν δε σας πειράζει θα το αναφέρω στο blog μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα!! Χαίρομαι πολύ που το έφτιαξες και δεν με πειράζει να το αναφέρεις στο blog σου.
      Καλή συνέχεια...Dianita :)

      Διαγραφή
  3. μα γιατι δεν μου φουσκωνει:( τι λαθος κανωωωωωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Νικι, λοιπόν είναι διάφορα τα θέματα το γιατί δεν φουσκώνει.
      1.- Πρόσεχε τα αυγά, να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και στο χτύπημα να φουσκώσει αρκετά το μείγμα, αν δεν φουσκώσουν ξέχασε το
      2.- Προσοχή όταν θα προσθέσεις το αλεύρι, να το ανακατέψεις με απαλές κινήσεις για να μη ξεφουσκώσει το μείγμα των αυγών.
      3.- Να είναι προθερμασμένος ο φούρνος και μην το ανοίξεις πριν τα 30 λεπτά.
      Σου εύχομαι καλή επιτυχία, αλλιώς θα έρθω εγώ να στο φτιάξω.
      Dianita ;)

      Διαγραφή
  4. Μπράβο πολύ καλο μου φενεται θα το δοκιμάσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα!
    οι ποσοτητες της συνταγης σε ποσων εκατοστων φορμα αντιστοιχουν ωστε να γινει αρκετα αφρατο για να κοπει σε 3 κομματια?
    για ορθογωνιο ταψι 35Χ25 τι δοση πρεπει να κανω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα
      Η φόρμα που χρησιμοποίησα είναι 26 εκ. την ίδια ποσότητα την έχω κάνει σε ταψί 30 εκ.
      Μπορείς να διπλασιάσεις την ποσότητα.
      Ελπίζω να την έχεις δοκιμάσει μιας και άργησα να σου απαντήσω αλλά ήμουν στο εξωτερικό.
      Με εκτίμηση... Dianita :)

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα!
    Μηπως εχετε κανενα καλό σιροπι να προτεινετε για να βρεξω το παντεσπάνι; Θα φτιαξω μια τουρτα σοκολατα - φραουλα...και δεν ξερω καθολου απο σιροπια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα!
      Για τα σιρόπια χρειαζόμαστε χυμό φρούτων, ανάλογα με την γεύση της τούρτας που θα φτιάξουμε,
      Βάλε στο μπλέντερ 500 γρ. φράουλες, σούρωσε τα και το χυμό βάλτο σε κατσαρόλα (1 φλιτζάνι χυμό) πρόσθεσε 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και βάλτο να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά άφησε το α κρυώσει, πρόσθεσε λίγο κονιάκ αν θέλεις.
      Καλή επιτυχία...Dianita :)

      Διαγραφή
  7. Να σε ρωτησω Κάτι... Για ποσά κιλά τούρτα είναι αυτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα!
      Είναι περίπου 2 κιλά.
      Σου εύχομαι καλή επιτυχία... Dianita:)

      Διαγραφή
  8. μπορει να μπει και στην καταψηξη και να το κανεις αργοτερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το παντεσπάνι αυτό μου έλυσε τα χέρια!! το φτιάχνω συχνά - πυκνά για τον άντρα μου τον γλυκατζή, μας αρέσει πολύ. Εύκολα και γρήγορα φτιάχνω την τούρτα που θα ονειρευόταν ο κάθε ένας που έχει λίγη, λίγη αδυναμία στις πάστες γιατί συγκρίνεται και μάλιστα φαίνεται να υπερισχύει.Τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Na rwtisw psinoyme ston aera i antistaseis?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ελα μ ντε κ εγω αυτο θελω ν μαθω γιατι δεν το αναφερει!!!!!!!

      Διαγραφή
  11. Έκανα ένα παρόμοιο παντεσπάνι μέχρι τώρα αλλά η συνταγή είχε 4 αυγά. Οπότε με την δική σου θα είναι ακόμα πιο αφράτο υποθέτω. Αυτό που γυρεύω εγώ είναι πως να το κάνω όσο πιο σοκολατένιο γίνεται...Σαν αυτά των ζαχαροπλαστείων που είναι και τόσο σκουρόχρωμα...Απλά αυξάνοντας κι άλλο το κακαο ή άραγε αν προσθέσω τρίμματα σοκολάτας να μπορώ να το πετύχω??Το ξαναλέω, κι έτσι είναι πολύ ωραίο όπως το λες απλά έχω κολλήσει και θα ήθελα να πετύχω σαν αυτό του ζαχαροπλαστείου που βάζουν στις σοκολατίνες...Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. καμιά καλή συνταγή για γέμιση καμια κρέμα που μπορώ να βάλω μέσα στην τουρτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. καλημερα θα το φτιαξω σημερα κιολας αλλα θελω κ μια συνταγουλα κ για να βαλω μεσα θελω να την κανω σοκολατα κρεμα η μπισκοτα ξερετε να μου πειτε καμια συνταγη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. εφτιαξα μια παρομια του τσελεμεντε κ το μιγμα εγεινε θρυψαλλα ειχε 10 αυγα κροκους..χαλιααα οποτε θα ω
    φτιαξω την δικια σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. μπορω να κανω το απλο σιροπι με νερο κ ζαχαρη η θα το χαλασω το παντεσπανι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οταν λες μια κουπα ποσα γραμμαρια εννοεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ωραια συντταγη!!!!!λεω να τη φτιαξω αυριο. Μπορειτε να μου πειτε εαν δε βαλω ταψι με αποσπομενο πατο θα ειναι το ιδιο?? Ενα ταψακι 28 για παραδειγμα.....ευχαριστω πολυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Συγνωμη για την κουτη ερωτηση που θα κανω...θελει σιριοπασμα ή οχι; κι αν ναι, τι αναλογιες;
    Καλο Πασχα σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. εμενα δε μου βγηκε τοσο πεικτο..θα υπαρξει καποιο προβλημα στη πορεια με το ψησιμο ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μένω Γερμανία και δεν έχουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Τι θα μπορούσα να προσθέσω; Μπέικινγκ; Σόδα; Κι αν ναι, πόσο; Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το εφτιαξα κ ειναι τελειοοοοοοο♥♥♥♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πολύ καλή η συνταγή σας...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Anti gia farina mporo na valo aleuri gia oles tis xrisis???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τέλειο το πατεσπάνι σου κ πολύ εύκολο! Το χω κάνει πολλές φορές κ πάντα είναι φανταστικό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Εγινε τέλειο. Θα το χρησιμοποιήσω για να φτιάξω μια sachertorte.
    Ευχαριστω για τη συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δεν έχω ξαναδοκιμάσει τελειότερο παντεσπάνι!ΑΝ θέλω πιό μικρό μέγεθος παντεσπάνι για τούρτα,κάνω τη μισή δόση??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλημέρα την φόρμα την βουτύρωνουμε στα πλαϊνά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλησπέρα το έκανα κ στο κέντρο έκατσε. Γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλησπέρα το έκανα κ στο κέντρο έκατσε. Γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Εδώ και 3 χρόνια τη συνταγή σου χρησιμοποιώ για τη γενέθλια τούρτα της κόρης μου και είναι πάντα πετυχημένη!🎂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητη Athy,χαιρομαι παρα πολυ που βοηθησα και εγω λιγο στα γενεθλεια της κορης σου.Να την χαιρεσε και σε ευχαριστω ! <3

      Διαγραφή
  31. Απαντήσεις
    1. Θελει 3-4 κουταλιες σιροπι σε καθε κομματι παντεσπανι. Στην τουρτα Black forest υπαρχουν οδηγιες.

      Διαγραφή
  32. Απαντήσεις
    1. Ναι. Το λέει στο τέλος. << Αν δεν το θέλετε
      σοκολατένιο, απλά αφαιρέστε το κακάο και προσθέστε βανίλια ή λεμόνι ή ότι άρωμα προτιμάτε, ανάλογα με τη τούρτα που θα φτιάξετε >> :-)

      Διαγραφή
  33. Που το ψηνουμε? Αερα ή αντιστασεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ναι. Το λέει στο τέλος. << Αν δεν το θέλετε
    σοκολατένιο, απλά αφαιρέστε το κακάο και προσθέστε βανίλια ή λεμόνι ή ότι άρωμα προτιμάτε, ανάλογα με τη τούρτα που θα φτιάξετε >> :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλημέρα.. Θέλω να κάνω τούρτα σε ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 42χ29 και να κόψω το παντεσπάνι σε 3 δίσκους.. Τριπλή δοση..? Θέλει κ σιροπιασμα..?
    Ευχαριστώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Μολις την εφτιαξα και φαινεται υπεροχη. Βεβαια εκανα διπλασια δοση για το ταψι της κουζινας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. τέλειο και ένας που δεν γνωρίζει από ζαχαροπλαστικη θα το κάνει. Το έφτιαξα στην επέτειο μας και ήταν το κάτι άλλο. Σας ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΚαληΣπερα! για 4 κιλα τουρτα με ζαχαροπαστα ποσο μειγμα φτιαχνω? Να το σιροπιασω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή