Πατάτες γεμιστές με Μπέικον και τυρί στο φούρνο!!!

Τέλειο ορεκτικό, και από νοστιμιά δεν σας λέω τίποτα, αρέσουν πάρα πολύ στα παιδιά μου και έχουν μάθει να τα κάνουν μόνα τους, τόσο εύκολες είναι.


Υλικά
10 μέτριες πατάτες
100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
5 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι γάλα...
150 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Πλύνετε καλά τις πατάτες με σφουγγάρι κάτω από τρεχούμενο νερό, γιατί θα τις φάμε μαζί με τη φλούδα τους.
Βάλτε τα να βράσουν με ένα κουταλάκι αλάτι, για περίπου 25 λεπτά.
Βγάλτε τα αμέσως από το νερό (γιατί η πατάτες απορρoφάνε νερό) και αφήστε τα να κρυώσουν λιγάκι.
Κόψτε τα στη μέση και αδειάστε τις πατάτες με ένα κουτάλι, προσέχοντας μην σπάζουνε.
Βάλτε σε ένα μπολ την ψίχα της πατάτας, σε ένα τηγάνι βάλτε το μπέικον και σοτάρεται το για 2-3 λεπτά, προσθέστε το μέσα στο μπολ, μαζί με το σκόρδο, το τυρί, το μαϊντανό,πιπέρι. ανακατέψτε και προσθέστε το γάλα τόσο ώστε το μείγμα να μην είναι πολύ σφιχτό, δοκιμάστε αν χρειάζεται αλάτι.
Γεμίστε τις πατάτες με αρκετό μείγμα και βάλτε από πάνω το τυρί, έτσι ώστε όταν λιώσει να σκεπάζει όλη την πατάτα.
Βάλτε τα στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά, και θα με θυμηθείτε δεν θα μείνει ούτε μια στο ταψί.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!
Blog Widget by LinkWithin

4 σχόλια:

  1. Παιδιά θέλουν παραπάνω ώρα οι πατάτες. 30'-35' τουλάχιστον..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Dennis, μπορεί να έχεις δίκιο, παίζει ρόλο ο φούρνος, το πόσο δυνατός είναι και το μέγεθος που έχουν οι πατάτες, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να λιώσει το τυρί και να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
      Στη διαθεσή σου... Dianita:)

      Διαγραφή
  2. Μπαινω κουζινα για να τις φτιαξω....θα στειλω εντυπωσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα μπορω να βαλω φετα αντι για τυρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή