Καλοκαιράκι και είναι η εποχή που υπάρχει σε αφθονία αυτό το υπέροχο μικρό ψαράκι, δεν κοστίζει πολλά, αλλά από γεύση αξίζει πολύ περισσότερα.
Υλικά
1 κιλό γαύρο ή σαρδέλα
Για τη Μαρινάρα...
1 μέτρια πράσινη πιπεριά πολτοποιημένα
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένα
1 κ.γ. κύμινο
1 λεμόνι (το χυμό)
αλεύρι και λάδι για τηγάνισμα.
Εκτέλεση
Καθαρίσουμε και αν θέλουμε φιλετάρουμε το γαύρο (τα παιδιά θα το φάνε καλύτερα χωρίς κόκαλο).
Βάλτε τα ψάρια σε ένα ταψάκι, προσθέστε αλάτι, πιπέρι, κύμινο, κόψτε στη μέση τη πιπεριά και τρίψτε τα στο λεπτό τρίφτη πάνω στα ψάρια, κάντε το ίδιο με το σκόρδο, στύψτε το λεμόνι και αφήστε τα για 10-15 λεπτά
Κλείστε αν θέλετε το κάθε φιλέτο να σχηματιστεί ξανά το ψάρι, χωρίς το κεφάλι.
Αλευρώστε όλα τα ψάρια, αυτός είναι ένας τρόπος αλλιώς....
αλευρώστε τα ψάρια χωρίς να τα κλείσετε.
Βάλτε αρκετό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίστε τα ψάρια σε μέτρια φωτιά.
για περίπου 6-8 λεπτά.....
βγάλτε τα σε απορροφητικό χαρτί.
Συνοδέψτε το με δροσερές σαλάτες, όπως, χόρτα, πατατοσαλάτα και μια χωριάτικη σαλάτα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!
Υλικά
1 κιλό γαύρο ή σαρδέλα
Για τη Μαρινάρα...
1 μέτρια πράσινη πιπεριά πολτοποιημένα
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένα
1 κ.γ. κύμινο
1 λεμόνι (το χυμό)
αλεύρι και λάδι για τηγάνισμα.
Εκτέλεση
Καθαρίσουμε και αν θέλουμε φιλετάρουμε το γαύρο (τα παιδιά θα το φάνε καλύτερα χωρίς κόκαλο).
Βάλτε τα ψάρια σε ένα ταψάκι, προσθέστε αλάτι, πιπέρι, κύμινο, κόψτε στη μέση τη πιπεριά και τρίψτε τα στο λεπτό τρίφτη πάνω στα ψάρια, κάντε το ίδιο με το σκόρδο, στύψτε το λεμόνι και αφήστε τα για 10-15 λεπτά
Κλείστε αν θέλετε το κάθε φιλέτο να σχηματιστεί ξανά το ψάρι, χωρίς το κεφάλι.
Αλευρώστε όλα τα ψάρια, αυτός είναι ένας τρόπος αλλιώς....
αλευρώστε τα ψάρια χωρίς να τα κλείσετε.
Βάλτε αρκετό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίστε τα ψάρια σε μέτρια φωτιά.
για περίπου 6-8 λεπτά.....
βγάλτε τα σε απορροφητικό χαρτί.
Συνοδέψτε το με δροσερές σαλάτες, όπως, χόρτα, πατατοσαλάτα και μια χωριάτικη σαλάτα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου