Πώς να Καταψύξω τον Αρακά!!!!

Είναι η εποχή που υπάρχει σε αφθονία, φρέσκο αρακά, οπότε τι καλό να το φυλάσσετε στην κατάψυξη, να έχετε όλο το χρόνο.
Είναι εύκολη διαδικασία, βάλτε...
τα παιδάκια σας, να σας βοηθήσουν με το καθάρισμα, πιστέψτε με τους αρέσει πολύ και διασκεδάσουν συγχρόνως.  Τα τρώνε ευχάριστα γιατί κουράστηκαν για να γίνει αυτό το φαγητό.

Καθαρίστε 2 κιλά αρακά, πλύντε το πολύ καλά, βάλτε το σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό
και αφήστε τα να βράζουν για 15-20 λεπτά, σουρώστε τα και ρίξτε αρκετό κρύο νερό, αφήστε το να κρυώσει καλά, στεγνώστε το και βάλτε το σε σακούλες κατάλληλες για κατάψυξη και γράψτε ημερομηνίες για να ξέρετε πότε το κανατε. (Είναι σημαντικό το ζεμάτισμα σε σχεδόν όλα τα λαχανικά, γιατί εξασφαλίσει το άρωμα, το χρώμα και της θρεπτικές ιδιότητες, διατηρούνται από 3 έως 12 μήνες στην κατάψυξη του σπιτιού σε θερμοκρασία κάτω από -18 βαθμούς).
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!


Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου