Γαύρος Πλακί στο Τηγάνι με Τζίντζερ!!!

Είναι ένα ψάρι που παρά το μέγεθος του είναι πολύ νόστιμο, όπως και η σαρδέλα περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από ένα μεγάλο ψάρι.  Είναι τέλειος μεζές, αλλά μπορεί να γίνει και κύριο γεύμα...



Υλικά
1/2 κιλό γαύρο φιλεταρισμένο
1 μικρή πράσινη πιπεριά
1 μικρή κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
1 μέτρια ντομάτα ψιλοκομμένη
1/2 κ.γ. κάρυ
1/2 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
1/2 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Πρώτα καθαρίσουμε το γαύρο, για το φιλετάρισμα είναι πολύ εύκολο, κόβουμε το κεφάλι, τραβάμε και βγαίνουν τα εντόσθια, με το αντίχειρα μας ανοίγουμε το ψάρι κατά μήκος του κόκαλο και στη συνέχεια τραβάμε για να βγεί όλο.
Βάλτε σε χαμηλή φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι και βάλτε το ελαιόλαδο.
Προσθέστε το κύμινο, το κάρυ και το τζίντζερ, ανακατέψτε για 1 λεπτό.
Βάλτε το κρεμμύδι και ανακατέψτε 1-2 φορές να ενσωματωθούν όλα τα μυρωδικά
στη συνέχεια στρώστε το γαύρο πάνω στα κρεμμύδια, (από αυτό το σημείο και μετά δεν θα ανακατεύουμε καθόλου με κουτάλι, απλά θα κουνάμε το τηγάνι).
Και συνεχίστε με τις πιπεριές,( κουνίστε το τηγάνι).
Προσθέστε τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι.
Φροντίστε τα λαχανικά να καλύψουν όλο το τηγάνι, βάλτε τη ζάχαρη.
Πασπαλίστε με το μαϊντανό και μην ξεχνάτε κουνίστε απλά το τηγάνι.
Τέλος, προσθέστε το χυμό από μισό λεμόνι και αφήστε το τηγάνι στη φωτιά για 5-8 λεπτά, όλα σε χαμηλή θερμοκρασία.
Σερβίρετε με φέτες λεμονιού, έχουν μια ιδιαίτερη γεύση και είναι ένα πολύ γρήγορο φαγητό.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!
Blog Widget by LinkWithin