Κουκιά Φρέσκα στο Λάδι με σος Γιαουρτιού!!!!

Ανοιξιάτικο φαγητό, δροσερό με ξεχωριστή γεύση, λίγο παρεξηγημένο από πολλούς με το ''αν'', ''μήπως'', λίγοι οργανισμοί έχουν έλλειψη του ενζύμου G6PD, είναι κληρονομική νόσος, πιο συχνά στα αγόρια, που τη κληρονομούν από τη μητέρα τους, αν τα τρώτε ώμος από μικρά μην τα φοβάστε καθόλου.


Υλικά
1 κιλό κουκιά
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλυτζ. του καφέ ελαιόλαδο
3 κ.σ. ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι

Για τι Σος
1 γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
αλάτι

Εκτέλεση
Πλύνετε πολύ καλά τα κουκιά, αν είναι τρυφερά αφαιρέστε με ένα μαχαίρι τις κλωστές κόβοντάς τα στις δύο πλευρές ή βγάλτε το καρπό από μέσα.
Σε μια κατσαρόλα, βάλτε τα κουκιά και σκεπάστε τα με νερό, αφήστε τα να πάρουν μια δυνατή βράση και σουρώστε τα, (πετάξτε αυτό το νερό), στη ίδια κατσαρόλα, βάλτε το λάδι και σοτάρεται τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, προσθέστε τα κουκιά και ανακατέψτε, βάλτε τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη, ανακατέψτε καλά και ρίξτε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κουκιά.
Χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για 45 λεπτά περίπου, (σε χύτρα 20 λεπτά) ώσπου να μαλακώσουν τα κουκιά και να μείνουν με το λάδι τους.
Ανακατέψτε το γιαούρτι με το σκόρδο και το αλάτι.
Σερβίρετε τα κρύα με μία κουτάλια γιαούρτι και φρέσκο χωριάτικο ψωμί.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου