Εύκολη Χορτόπιτα με Καλαμποκάλευρο!!!

Μου αρέσει το καλαμποκάλευρο και αυτή η χορτόπιτα είναι το κάτι αλλό, την είχα δει πριν πολύ καιρο σε μια εκπομπή του Ηλία Μαμαλάκη που είναι φοβερός με τα γαστρονομικά ταξίδια του.
Είναι ευκολή και γρήγορη, το μόνο...
χρονοβόρο είναι το καθάρισμα των χορταρικών, θέλει αφθονό νερό με πολλές πλυσεις, να φύγουν τα χώματα που έχουν.
Αλλά αξιζει τον κόπο για αυτή τη μυρωδάτη πίτα  που μοσχοβολάει όλη η κουζίνα και είμαι σίγουρη δεν θα μείνει τίποτα στο ταψί.


Υλικά
1 κιλό σπανάκι
1 ματσάκι μυρώνια
1 ματσάκι καυκαλίθρες
1 ματσάκι σέσκουλα
3 πράσα ψιλοκομμένα
1 ματσάκι κρεμμύδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι, πιπέρι
300 γρ. φέτα (προαιρετικά)
4 κουπές καλαμποκάλευρο
νερό και έχτρα ελαιόλαδο


Εκτέλεση
 Καθαρίστε πολύ καλά όλα τα χορταρικά με αφθονο νερό.
Ψιλοκόψτε όλα τα χορταρικά και βάλτε τα σε μια μεγάλη λεκάνη, προσθέστε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατέψτε τα πολύ καλά.
 Λαδώστε το μεγάλο ταψί του φούρνου και προσθέστε 2 κούπες καλαμποκάλευρο, απλώστε το να πάει παντού και να είναι ομοιόμορφο, ραντίστε το με αρκετό νερό, πρέπει να βράχει όλο το αλέυρι πολύ καλά και βάλτε 4 κουταλίες ελαιόλαδο.
 Προσθέστε όλα τα χορταρικά και τη φέτα αν χρησιμοποιήτε και πατήστε πολύ καλά τα χόρτα με μια κουταλά για να γίνει επίπεδο.
 Ρίξτε από πάνω τις 2 κούπες καλαμποκάλευρο με το χέρι σας, σαν βροχή για να πάει ομοιόμορφα παντού.
Ραντίστε το με αρκετό νερό (εγώ χρησιμοποιήσα ένα μικρό ψεκαστήρι, είναι πολύ βολικό) και στο τέλος ραντιστε όλη την επιφάνεια με ελαιόλαδο.
Ψήστε το στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα, αφήστε το να κρυώσει και κόψτε το σε κομμάτια, μια πίτα διαφορετική, χωρίς φύλλο και πολύ νόστιμη.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita :)
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου