Κοτόπουλο tikka masala


Συστατικά συνταγής
5 σπόρους κάρδαμο
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού turmerik
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού garam masala (ινδικό μπαχαρικό)

700 γρ. στήθος κοτόπουλο
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κρεμμύδια
2 ντομάτες
2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ τριμμένο
4 σκελίδες σκόρδο
½ κουταλάκι του γλυκού κόλιαντρο
2 κουταλιές της σούπας αλάτι
5 κουταλιές της σούπας λάδι

Εκτέλεση:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τρίβουμε το τζίντζερ. Τρίβουμε τις ντομάτες. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το turmerik, την πάπρικα, τις πιπεριές, το αλάτι και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε. Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε στο φούρνο στους 180° C στο φούρνο για 10 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε τους σπόρους του κάρδαμου μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ και τα σοτάρουμε Βάζουμε την κανέλα, το τσίλι, την τριμμένη ντομάτα και τον ντοματοπελτέ, και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.. Τέλος, ρίχνουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά Όταν είναι έτοιμο, γαρνίρετε με το garam masala και τον φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο και σερβίρουμε πάνω σ' ένα ινδικό ρύζι
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου