ΣΝΙΤΣΕΛ ΑΛΑ ΚΡΕΜ


Υλικά:
σνίτσελ χοιρινά (κανονίζουμε ανάλογα με το πόσα άτομα θέλουμε, η συνταγή είναι για 4-6 σνίτσελ - τα ζητάμε από το χασάπη μας)
5 αβγά
λίγο γάλα εβαπορε ή φρέσκο
αλάτι – πιπέρι – κάρυ – πάπρικα (ποσότητα όση μας αρέσει )
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
ελαιόλαδο
φρυγανιά ή γαλέτα τριμμένη

Για την κρέμα:
φρέσκο βούτυρο Κερκύρας ή ότι άλλο θέλουμε (με το Κερκύρας γίνετε πιο νόστιμο)
μια κρέμα γάλακτος μεσαίου μεγέθους
μανιτάρια (εγώ χρησιμοποιώ κονσέρβα αλλά και τα φρέσκα είναι ωραία)
αλάτι – πιπέρι – κάρυ – πάπρικα
λευκό κρασί (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ, την πάπρικα και το λιωμένο σκόρδο και βουτάμε εκεί μέσα τα σνιτσελάκια μας.
Τα αφήνουμε μέχρι να ζεσταθεί το λάδι μας στο τηγάνι (προσοχή όλη η τέχνη είναι στη θερμοκρασία: δε θα πρέπει να είναι στο πολύ δυνατό η θερμοκρασία διότι θα ψηθούν απ’ έξω τα σνίτσελ και μέσα θα είναι ωμά!! τηγανήστε τα σε μέτρια φωτιά προς το σιγανό).
Όταν λοιπόν ζεσταθεί το λαδάκι μας, παίρνουμε ένα ένα τα σνίτσελ από το αβγό που τα είχαμε βάλει και τα βουτάμε μέσα στη γαλέτα ή στη φρυγανιά την τριμμένη να πάει παντού.
Τα βάζουμε στο τηγάνι μας και τα γυρίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα (αν το σνίτσελ είναι παχύ κομμένο, να το χαράξετε λίγο με ένα μαχαιράκι να ψηθεί και μέσα).
Τα βγάζουμε και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το πολύ το λάδι.
Φτιάχνουμε την κρέμα ως εξής: βάζουμε σε ένα τηγανάκι το βούτυρο να λιώσει, ρίχνουμε τα μανιτάρια μας με τα μπαχαρικά (αλάτι - πιπέρι - κάρυ - πάπρικα) και τα τσιγαρίζουμε.
Όταν είναι έτοιμα, τα σβήνουμε με κρασάκι (άμα θέλουμε) και αφού πάρει 2 –3 βράσεις, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να βράσει λιγάκι ακόμα και έτοιμο!
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου