Τυρόπιτα σουφλέ με κανταΐφι


 Υλικά
1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
8 αυγά (τα 2 για τη γέμιση)
1 λίτρο φρέσκο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
300 γραμμάρια ανθότυρο τριμμένο
300 γραμμάρια φέτα τριμμένη
300 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα ή πεκορίνο τριμμένο
300 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
300 γραμμάρια γκούντα τριμμένο
1 φλιτζάνι καφέ ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη
2 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο 
Πιπέρι

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε όλα τα τυριά σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε 2 αυγά χτυπημένα, το ελαιόλαδο και το πιπέρι. Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι πολύ καλά. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά. Χωρίζουμε το κανταΐφι σε δύο ίσα μέρη και στρώνουμε το μισό στη βάση του σκεύους. Αδειάζουμε τη γέμιση και τη σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, αφού το ανοίξουμε με τα δάχτυλα για να αφρατέψει. Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 6 αυγά με το γάλα και περιχύνουμε το κανταΐφι. Αφήνουμε το σκεύος με την πίτα για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου για να ρουφήξει τα υγρά και να φουσκώσει το κανταΐφι. Έπειτα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250ο C, στον αέρα. Όταν τοποθετήσουμε την τυρόπιτα στο φούρνο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180ο C και ψήνουμε για 50’, μέχρι να ροδίσει καλά.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου