Θεσσαλική Γαλατόπιτα

Υλικά                                                  
Για 8 άτομα                   

2 lt. γάλα
1 κούπα ζάχαρη
3 κούπες αλεύρι
3 αυγά
1 βανίλια
5 φύλλα κρούστας
1 κ.σ. βούτυρο ζωικό
Κανέλα
¾ κούπας βούτυρο λιωμένο

Διαδικασία

Βάζουμε το γάλα στην κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις πήξει η κρέμα προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το βούτυρο και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο. Χτυπάμε τα 2 αυγά, τα βάζουμε στην κρέμα και ανακατεύουμε. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη κανέλα.

Σε ένα βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε το πρώτο φύλλο κρούστας, το αλείφουμε με το βούτυρο και μετά τη δεύτερη στρώση ρίχνουμε από πάνω ζάχαρη και κανέλα. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και αδειάζουμε την κρέμα. Σε ένα πιάτο χτυπάμε 1 αυγό με λίγη ζάχαρη και το ρίχνουμε στην επιφάνεια της πίτας για να δημιουργηθεί κρούστα και να πάρει ωραίο χρώμα. Ψήνουμε στους 180°C για 50 λεπτά.

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου