Ένας εύκολος τρόπος,και προετοιμασία για να φτιάξετε τέλειοι Λαχανοντολμάδες.
Υλικά
1 μεγάλο λάχανο
αλάτι
νερό...
Εκτέλεση
Διαλέξτε ένα ωραίο (όχι πολύ σφιχτό) μεγάλο λάχανο, πλύνετε το πολύ καλά. Με ένα μαχαίρι αφαιρέστε όλο το κοτσάνι δημιουργώντας μια τρύπα.
Βάλτε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μόλις βράσει (σε δυνατή φωτιά) ρίξτε 1 κουταλιά αλάτι και βάλτε μέσα το λάχανο με την τρύπα προς τα κάτω. Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει για 10 λεπτά.
Ξεσκέπαστε την κατσαρόλα και αρχίστε να βγάλετε τα φύλλα του λάχανο, μια από δεξιά μια από αριστερά, θα το καταλάβετε γιατί ξεκολλάνε από μόνα τους.
Βάλτε στον πάγκο της κουζίνας ένα φύλλο λάχανο και με ένα μαχαίρι αφαιρέστε το σκληρό μέρος.
Έτσι θα έχετε καθαρά φύλλα έτοιμα για Λαχανοντολμάδες.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. Δείτε τη συνταγή Λαχανοντόλμαδες Αυγολέμονο της Dianitas
Υλικά
1 μεγάλο λάχανο
αλάτι
νερό...
Εκτέλεση
Διαλέξτε ένα ωραίο (όχι πολύ σφιχτό) μεγάλο λάχανο, πλύνετε το πολύ καλά. Με ένα μαχαίρι αφαιρέστε όλο το κοτσάνι δημιουργώντας μια τρύπα.
Βάλτε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μόλις βράσει (σε δυνατή φωτιά) ρίξτε 1 κουταλιά αλάτι και βάλτε μέσα το λάχανο με την τρύπα προς τα κάτω. Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει για 10 λεπτά.
Ξεσκέπαστε την κατσαρόλα και αρχίστε να βγάλετε τα φύλλα του λάχανο, μια από δεξιά μια από αριστερά, θα το καταλάβετε γιατί ξεκολλάνε από μόνα τους.
Βάλτε στον πάγκο της κουζίνας ένα φύλλο λάχανο και με ένα μαχαίρι αφαιρέστε το σκληρό μέρος.
Έτσι θα έχετε καθαρά φύλλα έτοιμα για Λαχανοντολμάδες.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. Δείτε τη συνταγή Λαχανοντόλμαδες Αυγολέμονο της Dianitas
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου