Χαλβάς Σιμιγδαλένιος με Αμύγδαλα και Σταφίδες!!!

Ένα εύκολο και νόστιμο γλυκό,με μία δόση επικινδυνότητας στο σημείο που είναι να προσθέσουμε το σιρόπι, γιατί αν αφήσετε την κατσαρόλα ανοιχτή μοιάζει με...
ηφαίστειο που εκρηγνύεται (μη μου φοβηθείτε τώρα υπάρχουν λύσης και κολπάκια για αυτά). Συνήθως το φτιάχνουν κατά την περίοδο της νηστείας, εγώ το κάνω όλο το χρόνο.
Είναι αγαπημένο γλυκό των παιδιών μου, ο άνδρας μου το τρώει μόνο ζεστό, μόλις βγει από τη κατσαρόλα.
Μπορείτε αν δεν θέλετε να μην βάλετε ξηρούς καρπούς και σκέτος είναι πάλι τέλειος.

Υλικά
500 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα ελαιόλαδο (250 ml)
150 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα (ωμά)
50 γρ. σταφίδες μαύρες ή ξανθές

Για το Σιρόπι
5 κούπες νερό (1250 ml)
2 κούπες ζάχαρη
1 λεμόνι (μόνο τη φλούδα)
Φλούδα από 1/2 πορτοκάλι
1 ξυλάκι κανέλα
5 καρφάκια γαρύφαλλα

Εκτέλεση
Βάλτε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι και βάλτε τα να βράσουν για 5 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάλτε το ελαιόλαδο να κάψει, προσθέστε το σιμιγδάλι και χαμηλώστε τη θερμοκρασία, ανακατεύετε για 1-2 λεπτά συνεχώς γιατί το σιμιγδάλι καίγεται εύκολα.
Προσθέστε τα αμύγδαλα, και συνεχίστε το ανακάτεμα για άλλα 3-4 λεπτά
Μόλις το σιμιγδάλι πάρει χρώμα, προσθέστε τις σταφίδες, ανακατέψτε για 1-2 λεπτά ακόμα και βγάλτε από τη φωτιά
 Αφαιρέστε από το σιρόπι όλα τα μυρωδικά, (ένα κόλπο για να μην καείτε) βάλτε το καπάκι στην κατσαρόλα, αφήστε ένα μικρό άνοιγμα και προσθέστε το μισό σιρόπι, σκεπάστε αμέσως τη κατσαρόλα (και αφήστε εκεί μέσα να γίνει το σώσε) μόλις ηρεμήσουν τα πράγματα, ξεσκεπάστε τη κατσαρόλα.
Και προσθέστε το υπόλοιπο σιρόπι.
Ανακατέψτε πολύ καλά, σκεπάστε τη κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα βάλτε το καπάκι από πάνω και αφήστε την στο ζεστό μάτι της κουζίνας για 10 λεπτά για να φουσκώσει το σιμιγδάλι.
Βάλτε το χαλβά σε μια φόρμα ή σε φορμάκια και σερβίρετε με κανέλα αν σας αρέσει
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita :)
  
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου