Για άλλο ψάρι πήγαινα και με άλλο γύρισα, η αλήθεια είναι ότι το απέφευγα αυτό το ψαράκι, νόμιζα ότι είχε πολλά κόκαλα και θα δυσκολευτούν τα παιδιά να το φάνε αλλά..
έπεσα έξω, το φάγανε και τους άρεσε πολύ, τα κοκαλάκια βγαίνουν εύκολα και το ψάρι είναι πολύ νόστιμο.
Υλικά
1 κιλό γόπες
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
4-5 κλωναράκια φρέσκος δυόσμος
2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο ή
1 κουταλιά ξερό
2-3 κλωναράκια θυμάρι ή ξερό
2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένα
2 κουταλιές ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
2 κουταλιές ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 λεμόνι (το χυμό)
1 κούπα αλεύρι
Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Καθαρίστε πολύ καλά τα ψάρια από τα λέπια με άφθονο νερό, βγάλτε τα εντόσθια, βάλτε τα καθαρισμένα ψάρια σε ένα ταψάκι και περιχύστε τα με το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώστε και από τις δύο πλευρές.
Σε ένα μπολ βάλτε όλα τα μυρωδικά, τα σκόρδα, τις πιπεριές αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατέψτε πολύ καλά.
Γεμίστε όλα τα ψάρια, βάζοντας αρκετή γέμιση στην κοιλιά τους.
Βάλτε το αλεύρι σε ένα βαθύ πιάτο και αλευρώστε όλα τα ψάρια.
Βάλτε σε δυνατή θερμοκρασία ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέστε αρκετό λάδι, μόλις κάψει, ρίξτε τα ψάρια μέσα, χαμηλώστε λίγο τη θερμοκρασία και
αφήστε τα ψάρια να τηγανιστούν 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά και βγάλτε τα πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρετε με φέτες λεμονιού και μια πατατοσαλάτα με κάπαρη είναι τέλεια για συνοδευτικό.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita :)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου