Δεν είχα ιδέα, μου φαινόταν περίεργο λαχανικό και πως μέσα από όλα αυτά τα φύλλα, βρισκόταν τόσο λίγο φαγητό, πιο πολύ πετάς παρά αυτά που βγάζει, αλλά πιστέψτε με αξίζει τον κόπο.
Δεν είναι δύσκολο, απλά...
θέλει χρόνο, ένα κοφτερό μαχαίρι και ένα κουταλάκι.
Καλό θα είναι να φορέσετε γάντια για να μην μαυρίζουν τα χέρια σας, η αγκινάρα οξειδώνετε γρήγορα.
Επίσης θα χρειαστούμε νερό και το χυμό από 1 λεμόνι για να βουτήξουμε μέσα τις αγκινάρες.
Κόψτε πρώτα με ένα μαχαίρι το κοτσάνι της αγκινάρα και ξεκινήστε να βγάλετε τα φύλλα, τραβώντας τα προς τα έξω.
Βγάζοντας τα φύλλα, θα καταλάβετε που πρέπει να κόψετε, αλλιώς πιέστε με τα δάκτυλα σας την αγκινάρα και θα νιώσετε το σχήμα της.
Με τη βοήθεια ενός μικρο κουταλιού, αφαιρέστε όλο το χνούδι που υπάρχει στο κέντρο της αγκινάρα.
Με ένα μαχαίρι, κόψτε όλο το πράσινό μέρος γύρω από το κοτσάνι.
Τέλος, βυθίστε τις αγκινάρες μέσα στο νερό οπού έχετε βάλει το χυμό λεμονιού.
Και τώρα έχετε έτοιμες αγκινάρες για να της μαγειρέψετε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita :)
Δεν είναι δύσκολο, απλά...
θέλει χρόνο, ένα κοφτερό μαχαίρι και ένα κουταλάκι.
Καλό θα είναι να φορέσετε γάντια για να μην μαυρίζουν τα χέρια σας, η αγκινάρα οξειδώνετε γρήγορα.
Επίσης θα χρειαστούμε νερό και το χυμό από 1 λεμόνι για να βουτήξουμε μέσα τις αγκινάρες.
Κόψτε πρώτα με ένα μαχαίρι το κοτσάνι της αγκινάρα και ξεκινήστε να βγάλετε τα φύλλα, τραβώντας τα προς τα έξω.
Βγάζοντας τα φύλλα, θα καταλάβετε που πρέπει να κόψετε, αλλιώς πιέστε με τα δάκτυλα σας την αγκινάρα και θα νιώσετε το σχήμα της.
Με τη βοήθεια ενός μικρο κουταλιού, αφαιρέστε όλο το χνούδι που υπάρχει στο κέντρο της αγκινάρα.
Με ένα μαχαίρι, κόψτε όλο το πράσινό μέρος γύρω από το κοτσάνι.
Τέλος, βυθίστε τις αγκινάρες μέσα στο νερό οπού έχετε βάλει το χυμό λεμονιού.
Και τώρα έχετε έτοιμες αγκινάρες για να της μαγειρέψετε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita :)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου