Χταποδάκια (Μόσχοι) με Κοφτό Μακαρονάκι !!!

Τρυφερά μικρά χταποδάκια πολύ νόστιμα και αρκετά οικονομικά, δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα μεγάλα σε γεύση.
Γίνονται ένα τέλειο φαγητό για τις μέρες της νηστείας και όχι μόνο.


Υλικά
2 κιλά μικρά χταποδάκια (μόσχοι)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κουτί χυμό ντομάτα (passata)
1 κουταλιά ξύδι
1 φύλλο δάφνη
4-5 κόκκους μπαχάρι
1 κ.γ. ζάχαρη,
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
πιπέρι
1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι


Εκτέλεση
Καθαρίστε τα χταποδάκια με άφθονο νερό, αφαιρέστε με ένα μαχαίρι το κεφάλι, βγάλτε από μέσα ότι υπάρχει, πιάστε τα ποδαράκια και κόψτε τα μάτια, αφαιρέστε το στόμα (σαν θρίλερ ακούγονται οι οδηγίες) βάλτε τα καθαρισμένα χταποδάκια  σε σουρωτήρι και ξεπλύνετε τα με αρκετό νερό.
 βάλτε μια κατσαρόλα ή χύτρα σε δυνατή θερμοκρασία και μόλις κάψει ρίξτε μέσα τα χταποδάκια, αφήστε τα για 1-2 λεπτά και ανακατέψτε τα, θα αρχίσουν να βγάλουν τα νερά τους, σκεπάστε τα και αφήστε τα να βράσουν για 5 λεπτά, σουρώστε τα και κρατήστε το ζουμί.
Στην ίδια κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο, σοτάρεται το κρεμμύδι και τα σκόρδα, προσθέστε μέσα τα χταποδάκια, ανακατέψτε για 2-3  λεπτά και σβήστε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέστε το χυμό ντομάτα, το μπαχάρι, τη δάφνη, το ξύδι, πιπέρι, τη ζάχαρη, το ζουμί από τα χταποδάκια και 1 ποτήρι ζεστό νερό, σκεπάστε τη κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία για 1 ώρα ή 30 λεπτά σε χύτρα
 Δοκιμάστε τη σάλτσα όταν γίνει το φαγητό, αν χρειαστεί βάλτε αλάτι, σε αυτό το στάδιο μπορείτε να το σερβίρετε με ρύζι, με πατάτες τηγανητές, με φάβα ή ότι άλλο θέλετε.
Βάλτε να βράσουν τα μακαρόνια, σουρώστε τα και αμέσως προσθέστε τα μέσα στη σάλτσα με τα χταποδάκια, ανακατέψτε τα.
Σερβίρετε αμέσως, πασπαλίστε με μαϊντανό.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita :)    
Blog Widget by LinkWithin

9 σχόλια:

  1. τελεια η συνταγη σου μοσχοι με κοφτο μακαρονακι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακούγεται πολύ ωραίο, ελπίζω να είναι και στη γεύση το ίδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραίο ακούγεται, και είμαι σίγουρος ότι θα είναι κ πεντα νόστιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μόνο που εγώ μαγείρευα τους μοσχιους 2.5 ώρες και πάλι ήταν σκληροί. Τελικά θέλουν χύτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή