Μια καταπληκτική εύκολη συνταγή με ένα υπέροχο υλικό.
Το πλιγούρι είναι ένα δημητριακό πλούσιο σε φυτικές ίνες, σύνθετους υδατάνθρακες και περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμινών.
Αντικαθιστά επάξια το...
ρύζι και τα μακαρόνια, χρησιμοποιείτε σε σαλάτες, μαγειρεμένο με διάφορα λαχανικά αλλά και σε συνταγές με γέμιση.
Δοκιμάστε το θα ενθουσιαστείτε.
Υλικά
1 κούπα πλιγούρι
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες (χωρίς τη φλούδα)
2 κούπες ζεστό νερό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1/2 κ. γ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάλτε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέστε το ελαιόλαδο και σοτάρεται το κρεμμύδι για 1 λεπτό, ρίξτε μέσα τις πιπεριές και συνεχίστε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά, προσθέστε της ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και το νερό, αφήστε το να πάρει μια βράση.
Μόλις βράσει δοκιμάστε τη σάλτσα, πρέπει να είναι νόστιμη, τότε προσθέστε το πλιγούρι, ανακατέψτε και σκεπάστε τη κατσαρόλα, αφήστε το σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πιει όλο το νερό, 15 λεπτά περίπου.
Δοκιμάστε το πλιγούρι πρέπει να είναι μαλακό, αφήστε τη κατσαρόλα σκεπασμένη για να φουσκώσει καλά και μετά ανακατέψτε το.
Είναι τέλειο συνοδευτικό για πολλά πιάτα με κρέας ή ψάρια, αλλά και μόνο του με λαχανικά είναι πολύ ωραίο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!:)
Το πλιγούρι είναι ένα δημητριακό πλούσιο σε φυτικές ίνες, σύνθετους υδατάνθρακες και περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμινών.
Αντικαθιστά επάξια το...
ρύζι και τα μακαρόνια, χρησιμοποιείτε σε σαλάτες, μαγειρεμένο με διάφορα λαχανικά αλλά και σε συνταγές με γέμιση.
Δοκιμάστε το θα ενθουσιαστείτε.
Υλικά
1 κούπα πλιγούρι
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες (χωρίς τη φλούδα)
2 κούπες ζεστό νερό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1/2 κ. γ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάλτε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέστε το ελαιόλαδο και σοτάρεται το κρεμμύδι για 1 λεπτό, ρίξτε μέσα τις πιπεριές και συνεχίστε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά, προσθέστε της ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και το νερό, αφήστε το να πάρει μια βράση.
Μόλις βράσει δοκιμάστε τη σάλτσα, πρέπει να είναι νόστιμη, τότε προσθέστε το πλιγούρι, ανακατέψτε και σκεπάστε τη κατσαρόλα, αφήστε το σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πιει όλο το νερό, 15 λεπτά περίπου.
Δοκιμάστε το πλιγούρι πρέπει να είναι μαλακό, αφήστε τη κατσαρόλα σκεπασμένη για να φουσκώσει καλά και μετά ανακατέψτε το.
Είναι τέλειο συνοδευτικό για πολλά πιάτα με κρέας ή ψάρια, αλλά και μόνο του με λαχανικά είναι πολύ ωραίο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!:)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου