Ένα εύκολο και νηστίσιμο φαγητό, ο μόνος μπελάς, είναι ότι πρέπει να καθαρίσουμε το σπανάκι πάρα πολύ καλά με άφθονο νερό γιατί έχει αρκετό χώμα.
Καλό θα είναι να βρείτε έναν...
τρόπο τα παιδιά να συμπαθήσουν αυτό το φαγητό, ίσως ξεκινώντας από πολύ μικρά να μάθουν στις διαφορές γεύσεις.
Το σπανάκι έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε σίδηρο, και βιταμίνες Α, C, E και K.
Οπότε οποιαδήποτε μάχη και να δώσετε με τα παιδιά αλλά και μεγάλους, πιστέψτε με αξίζει τον κόπο.
Υλικά
1 κιλό σπανάκι
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κούπα ρύζι γλασέ
2 κούπες ζεστό νερό
1 φλυτζ. του καφέ ελαιόλαδο
2 κύβους λαχανικών (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίστε το σπανάκι πολύ καλά, βάλτε μια κατσαρόλα σε δυνατή θερμοκρασία και ρίξτε μέσα το καθαρό σπανάκι κόβοντάς το με τα χέρια για 2-3 λεπτά να μαραθεί και βγάλτε το σε ένα πιάτο.
Βάλτε ξανά τη κατσαρόλα στη φωτιά, χαμηλώστε λίγο τη θερμοκρασία, προσθέστε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, προσθέστε το σπανάκι, ανακατέψτε καλά
και ρίξτε μέσα το νερό, προσθέστε το knorr λαχανικών, αλάτι, πιπέρι, ανακατέψτε, σκεπάστε τη κατσαρόλα και αφήστε το να πάρει μια βράση.
Μόλις πάρει βράση προσθέστε το ρύζι και το μισό άνηθο, ανακατέψτε μια τελευταία φορά, σκεπάστε τη κατσαρόλα, χαμηλώστε και άλλο τη θερμοκρασία και αφήστε το να σιγοβράζει.
Μέχρι να πιει όλο το νερό του, περίπου 20-25 λεπτά, στο τέλος προσθέστε το υπόλοιπο άνηθο.
Σερβίρετε αμέσως με λίγο χυμό λεμονιού ( αν σας αρέσει) και κρύο είναι το ίδιο νόστιμο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!! :)
Καλό θα είναι να βρείτε έναν...
τρόπο τα παιδιά να συμπαθήσουν αυτό το φαγητό, ίσως ξεκινώντας από πολύ μικρά να μάθουν στις διαφορές γεύσεις.
Το σπανάκι έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε σίδηρο, και βιταμίνες Α, C, E και K.
Οπότε οποιαδήποτε μάχη και να δώσετε με τα παιδιά αλλά και μεγάλους, πιστέψτε με αξίζει τον κόπο.
Υλικά
1 κιλό σπανάκι
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κούπα ρύζι γλασέ
2 κούπες ζεστό νερό
1 φλυτζ. του καφέ ελαιόλαδο
2 κύβους λαχανικών (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίστε το σπανάκι πολύ καλά, βάλτε μια κατσαρόλα σε δυνατή θερμοκρασία και ρίξτε μέσα το καθαρό σπανάκι κόβοντάς το με τα χέρια για 2-3 λεπτά να μαραθεί και βγάλτε το σε ένα πιάτο.
Βάλτε ξανά τη κατσαρόλα στη φωτιά, χαμηλώστε λίγο τη θερμοκρασία, προσθέστε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, προσθέστε το σπανάκι, ανακατέψτε καλά
και ρίξτε μέσα το νερό, προσθέστε το knorr λαχανικών, αλάτι, πιπέρι, ανακατέψτε, σκεπάστε τη κατσαρόλα και αφήστε το να πάρει μια βράση.
Μόλις πάρει βράση προσθέστε το ρύζι και το μισό άνηθο, ανακατέψτε μια τελευταία φορά, σκεπάστε τη κατσαρόλα, χαμηλώστε και άλλο τη θερμοκρασία και αφήστε το να σιγοβράζει.
Μέχρι να πιει όλο το νερό του, περίπου 20-25 λεπτά, στο τέλος προσθέστε το υπόλοιπο άνηθο.
Σερβίρετε αμέσως με λίγο χυμό λεμονιού ( αν σας αρέσει) και κρύο είναι το ίδιο νόστιμο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!! :)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου