Χοιρινό Κότσι με Κόκκινο Κρασί!!!!

Το δοκίμασα σε ένα φιλικό σπίτι και μου άρεσε πολύ, έτσι αποφάσισα να το φτιάξω για Κυριακή μεσημέρι που είναι όλοι η οικογένεια μαζεμένη.
Βάλτε το από νωρίς γιατί...
θέλει αρκετές ώρες ψήσιμο, κατά τα άλλα δεν είναι δύσκολη η προετοιμασία.
Ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να κόψει το κότσι σε τρία κομμάτια αν είναι πολύ μεγάλο.



Υλικά
2 ή 3 χοιρινά κότσι (1300 γρ. ή 1500 γρ)
250 ml κόκκινο κρασί
1 πορτοκάλι κομμένο στα τέσσερα
1 μέτριο κρεμμύδι ολόκληρο
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
4  κόκους μπαχάρι
4 καρφιά γαρύφαλλα
1 φύλλο δάφνη
αλάτι, πιπέρι
2 λεμόνια (το χυμό)


Εκτέλεση
Καθαρίστε καλά το κρέας με το χυμό λεμονιού, τρίψτε το καλά και στη συνέχεια ξεπλύνεται το με άφθονο νερο.
 Βάλτε σε ένα ταψί το καθαρισμένο κότσι, τρίψτε τη πέτσα με αρκετό αλάτι και πιπέρι από όλες τις μεριές, προσθέστε όλα τα μπαχαρικά, το πορτοκάλι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κρασί, σκεπάστε το και αφήστε το όλο το βράδυ στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα, καλύψτε το κρέας με ένα κομμάτι λαδόκολλα και μετά σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο, βάλτε το στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 2 ώρες.
Βγάλτε το ταψί από το φούρνο, αφαιρέστε το κρεμμύδι και τα σκόρδα, στύψτε το πορτοκάλι και πετάξτε τα τσόφλια, με ένα κουτάλι βρέξτε όλο κρέας με το ζουμί που υπάρχει στο ταψί, σκεπάστε το  και αφήστε το άλλη μια ώρα.
 Τέλος ξεσκεπάστε το ταψί και αφήστε το για 1/2 ώρα περίπου για να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανή η πέτσα, το κρέας είναι είδη μαλακό και το κόκκαλο έχει ξεσκολίσει από το κρέας.
Σερβίρετε με πατάτες φούρνο ή τηγανητές.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου