Ταλιατέλες με Λαχανικά, Κοτόπουλο και Σόγια σος!!!

Όταν το πρωτοδοκιμάσαμε μας άρεσε πάρα πολύ, είναι μια παραλλαγή ενός Ταηλανδέζικου φαγητού με τέλεια γεύση.
Κανονικά γίνετε με μακαρόνια από ρύζι, όπως...
γίνονται όλα τα Ασιατικά φαγητά και επειδή δεν μπορώ να τα βρω εύκολα, βρήκα αυτό τον τρόπο, και δεν αλλάζει σε γεύση.



Υλικά
1 πακέτο ταλιατέλες
1 στήθος κοτόπουλο βρασμένο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μέτρια καρότα κομμένα ζουλιέν
1 μεγάλο κολοκυθάκι κομμένο ζουλιέν
100 γρ. φασολάκια πράσινα (βρασμένα 10 λεπτά) κομμένα ζουλιέν
2 κούπες γεμάτες ψιλοκομμένο λάχανο
5 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
1 φλυτζ. του καφέ ζωμό κοτόπουλο ή
1/2 κύβο κοτόπουλο
3 κουταλιές σόγια σος
πιπέρι και λίγο αλάτι.
3 κουταλιές ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Πρώτα βράστε το κοτόπουλο, αφήστε το να κρυώσει και μετά κόψτε το σε κομματάκια.
 Κόψτε όλα τα λαχανικά ζουλιέν (κομμένα σε μακρόστενα κομμάτια σαν σπιρτόξυλο) να τα έχετε όλα έτοιμα γιατί το μαγείρεμα είναι γρήγορο. Βάλτε της ταλιατέλες να βράσουν.
 Βάλτε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρεται το κρεμμύδι για 2 λεπτά, προσθέστε τα καρότα και συνεχίστε για αλλά 2 λεπτά.
 ρίξτε και τα κολοκυθάκια, το σέλινο, ανακατέψτε για 1 λεπτό.
 Προσθέστε αμέσως μετά το λάχανο  και τα φασολάκια, ανακατέψτε, αφήστε το για 2 λεπτά
 και βάλτε το ζωμό κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι, ανακατέψτε, αφήστε 2 λεπτά
 Προσθέστε το κοτόπουλο, ανακατέψτε
 και τέλος προσθέστε τη σόγια σος., ανακατέψτε και βγάλτε από τη φωτιά. (τα λαχανικά πρέπει να κρατάνε μην τα παραψήνεται) 10 λεπτά περίπου είναι όλο το μαγείρεμα.
 Μόλις βράσουν η ταλιατέλες σουρώστε τα και ανακατέψτε τα μαζί με τα λαχανικά.
Σερβίρετε με λίγο χυμό λεμονιού, κόκκινο καυτερό πιπέρι και (προαιρετικά) φιστίκια πίνατς, προσθέστε αν θέλετε λίγη ακόμα σόγια σος.
Αυτός είναι ο τρόπος σερβιρίσματος, αν δεν σας αρέσει βάλτε απλά πιπέρι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΥΑ...Dianita!!!
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου