Μουσακάς κλασικός!!!!

Για τους φίλους μου στο εξωτερικό που μου ζήτησαν αυτό το υπέροχο παραδοσιακό Ελληνικό φαγητό "musaka", αγαπημένο όλων.
Η οικογένεια μου τον τιμά κάθε φορά που το φτιάχνω και σας διαβεβαιώ...
μέχρι να τελειώσει η μέρα, έχει τελειώσει και το ταψί.
Δεν είναι δύσκολο φαγητό, αλλά χρονοβόρο και θέλει υπομονή και αγάπη.


Υλικά
6-8 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
6 μεγάλες πατάτες κομμένες σε φέτες
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτί χυμό ντομάτας (passata)
5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
Πιπέρι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 λίτρο λάδι για τηγάνισμα

Για την Κρέμα πατήστε  ΕΔΩ


Εκτέλεση
Πρώτα ξεκινήστε με τις μελιτζάνες, γιατί θέλουν χρόνο για να μείνουν μέσα σε νερό.
 Κόψτε τις μελιτζάνες σε φέτες 1 εκ. περίπου, βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ, πασπαλίστε με αρκετό αλάτι και ρίξτε νερό μέχρι να σκεπαστούν, αφήστε τα για 2 ώρες περίπου (με αυτό το τρόπο ξεπικρήσουν) Έπειτα σουρώστε τα και αφήστε τα σε σουρωτήρι να φύγει όλο το νερό.
 Ετοιμάστε τον κιμά, βάλτε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί, σοτάρεται το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2 λεπτά, προσθέστε το κιμά και σοτάρεται για 5 λεπτά περίπου, μόλις σωθεί το υγρό που βγάζει ο κιμάς, προσθέστε το μαϊντανό και το χυμό ντομάτα, βάλτε αλάτι, πιπέρι τη ζάχαρη και αφήστε να μαγειρευτεί για 25 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
 Βάλτε σε μεγάλο τηγάνι το λάδι και τηγανίστε τις μελιτζάνες για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, βγάλτε τα πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
 Τηγανίστε και τις πατάτες, (θέλουν περισσότερο χρόνο από τις μελιτζάνες)
 Σε ένα ορθογώνιο ταψί ή πυρέξ, στρώστε στον πάτο τις μισές μελιτζάνες.
 Στη  συνέχεια στρώστε τις μισές πατάτες.
 Βάλτε πάνω από τις πατάτες τη σάλτσα με τον κιμά και στρώστε τις άλλες μισές μελιτζάνες.
 Συνεχίστε και στρώστε όλες τις υπόλοιπες πατάτες.
Ετοιμάστε την κρέμα.
Είναι εύκολη, το μόνο που θέλει είναι να ανακατεύετε συνεχώς.
 Ρίξτε όλη την κρέμα καλύπτοντας  όλο το ταψί.
 Πασπαλίστε όλη την επιφάνεια της κρέμας με λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο.
Ψήστε το στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Αφήστε το λίγο να κρυώσει για να μπορείτε να κόψετε τα κομμάτια.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου