Όταν τη δοκίμασα πριν από πολλά χρόνια, έγινε μια από της αγαπημένες μου σαλάτες.
Είναι εύκολη, έχει κρεμώδες υφή και μια ανατολήτικη γεύση που σε συναρπάσει.
Χωρίς να αναφέρουμε...
όλα τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει,και την κάνουν την τέλεια σαλάτα.
Υλικά
250 γρ. ρεβίθια
1 σκελίδα σκόρδο ή (2 αν σας αρέσει)
2 κουταλιές ταχίνι
1/2 κ.γ. κύμινο
Το χυμό από 1 λεμόνι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Μουλιάστε τα ρεβίθια μέσα σε ζεστό νερό και αφήστε τα όλη νύχτα
Την επόμενη, ξεπλύντε τα καλά και βάλτε τα να βράσουν, αφαιρέστε τον αφρό και σουρώστε τα, βάλτε τα ξανά στην κατσαρόλα και προσθέστε καθαρό ζεστό νερό, λίγο αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Αφήστε τα να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν για 45 λεπτά με 1 ώρα (σε χύτρα 25-30 λεπτά)
Σουρώστε τα ρεβίθια και βάλτε τα μέσα στο μίξερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, χτυπήστε τα πολύ καλά.
Δοκιμάστε τα και αν χρειαστεί αλάτι ή οποιοδήποτε άλλο υλικό σας αρέσει περισσότερο, όπως κύμινο ή ταχίνι ή λεμόνι προσθέστε άνετα, είναι μια σαλάτα που μπορείτε να τη φέρετε στα δικά σας γούστα, επίσης αν είναι σφικτό το μείγμα προσθέστε λίγο από το ζουμί όπου έβρασαν τα ρεβίθια.
Βάλτε το σε σαλατιέρα ή πιατέλα, προσθέστε από πάνω λίγο ελαιόλαδο, γαρνίρετε με φέτες λεμονιού και αν θέλετε βάλτε καβουρδισμένα κουκουνάρια του πηγαίνουν πάρα πολύ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!
Είναι εύκολη, έχει κρεμώδες υφή και μια ανατολήτικη γεύση που σε συναρπάσει.
Χωρίς να αναφέρουμε...
όλα τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει,και την κάνουν την τέλεια σαλάτα.
Υλικά
250 γρ. ρεβίθια
1 σκελίδα σκόρδο ή (2 αν σας αρέσει)
2 κουταλιές ταχίνι
1/2 κ.γ. κύμινο
Το χυμό από 1 λεμόνι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Μουλιάστε τα ρεβίθια μέσα σε ζεστό νερό και αφήστε τα όλη νύχτα
Την επόμενη, ξεπλύντε τα καλά και βάλτε τα να βράσουν, αφαιρέστε τον αφρό και σουρώστε τα, βάλτε τα ξανά στην κατσαρόλα και προσθέστε καθαρό ζεστό νερό, λίγο αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Αφήστε τα να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν για 45 λεπτά με 1 ώρα (σε χύτρα 25-30 λεπτά)
Σουρώστε τα ρεβίθια και βάλτε τα μέσα στο μίξερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, χτυπήστε τα πολύ καλά.
Δοκιμάστε τα και αν χρειαστεί αλάτι ή οποιοδήποτε άλλο υλικό σας αρέσει περισσότερο, όπως κύμινο ή ταχίνι ή λεμόνι προσθέστε άνετα, είναι μια σαλάτα που μπορείτε να τη φέρετε στα δικά σας γούστα, επίσης αν είναι σφικτό το μείγμα προσθέστε λίγο από το ζουμί όπου έβρασαν τα ρεβίθια.
Βάλτε το σε σαλατιέρα ή πιατέλα, προσθέστε από πάνω λίγο ελαιόλαδο, γαρνίρετε με φέτες λεμονιού και αν θέλετε βάλτε καβουρδισμένα κουκουνάρια του πηγαίνουν πάρα πολύ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου