Πώς να Φτιάξετε Ζωμό με Θαλασσινά (Γαρίδες-Ψάρι)!!!!

Εύκολος ζωμός και στη μαγειρική χρησιμοποιείτε σε πολλές συνταγές.
Τίποτα δεν πάει χαμένο στη κουζίνα, επίσης όταν φιλετάρετε ψάρι,..
μην πετάξετε τα κόκαλα και τα κεφάλια, βάλτε ότι λαχανικό έχετε στο ψυγείο και θα έχετε ένα τέλειο ζωμό.



Υλικά
1 1/2 κιλό κεφαλάκια από φρέσκες γαρίδες
1 μέτριο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
3 μέτρια καρότα κομμένα σε κομμάτια
1/2 ματσάκι σέλινο
λίγα κλωναράκια μαϊντανό
1 φύλλο δάφνη
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση
Καθαρίστε πολύ καλά τις γαρίδες.
Βάλτε 1 1/2 λίτρο νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέστε μέσα τις γαρίδες.
Βάλτε μέσα όλα τα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο, σκεπάστε το. χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε το βράσει για 45 λεπτά.
Πατήστε με μια κουτάλα όλα τα λαχανικά μέσα στο ζωμό (για να βγουν όλες οι νοστιμιές) και μετά σουρώστε το. Μπορείτε να το βάλετε στη κατάψυξη και να το χρησιμοποιήσετε όποτε θέλετε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου