Μελομακάρονα Γεμιστά με Καρύδια και Επικάλυψη Σοκολάτα!!!

Εύκολα μελομακάρονα, τα φτιάχνω κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία. Αρέσουν στην οικογένεια μου και σε όλους τους φίλους μου. Είναι μελωμένα,έχουν στο κέντρο το καρύδι και απέξω τη σοκολάτααααααααα!!!!!!!
 δεν σας λέω τίποτα.
Ευτυχώς που τα φτιάχνουμε κάθε χρόνο, αλλιώς δεν ξέρω πόσα κιλά θα ήμασταν όλοι.


Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες της χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
300 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα βούτυρο λιωμένο
1/4 κούπα κονιάκ
1 κούπα ζάχαρη

Για το σιρόπι
2 κούπες μέλι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 ξυλαράκι κανέλα
Φλούδες από 1 πορτοκάλι
5 γαρύφαλλα

Για τη γέμιση
250 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο


Εκτέλεση
 Ανακατέψτε τα καρύδια με τη κανέλα και το γαρύφαλλο.

 Βάλτε σε ένα μπολ όλα τα υγρά υλικά μαζί με τη ζάχαρη και χτυπήστε τα στο μίξερ για 2-3 λεπτά
 Σε άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν και τη σόδα, ανοίξτε μια λακουβίτσα και προσθέστε τα χτυπημένα υγρά, ανακατέψτε καλά,
 μέχρι να έχετε μια ωραία μαλακιά ζύμη. (δεν θέλει πολύ ώρα)
 Πάρτε ένα μικρό μπαλάκι ζύμης, ανοίξτε το στρογγυλό στην παλάμη σας, βάλτε ένα κουταλάκι καρύδια και κλείστε το, δώστε του σχήμα σαν  σουτσουκάκι.
 βάλτε τα σε ένα ταψί (δεν χρειάζεται να το βουτυρώσετε). Ψήστε τα μελομακάρονα στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
 Ετοιμάστε το σιρόπι, βάλτε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βάλτε τα να βράσουν σε μέτρια θερμοκρασία για 10 λεπτά (αφαιρέστε τον αφρό μόλις αρχίσει να βράζει)
 Μόλις βγουν τα μελομακάρονα από το φούρνο, ρίξτε το σιρόπι με μια κουτάλα από πάνω τους, αφήστε τα για 5 λεπτά και
 αναποδογυρίστε τα, ραντίστε τα ξάνα με σιρόπι και αφήστε τα μέχρι να το απορροφήσουν όλο.
 Μπορείτε να τα σερβίρετε έτσι μελωμένα αν δεν σας αρέσει η σοκολάτα.
 Λιώστε σε Μπέν Μαρί τη κουβερτούρα, βουτήξτε ένα, ένα τα μελομακάρονα, αναποδογυρίζοντας τα
  και από της δυο πλευρές.
Αφήστε τα πάνω σε λαδόκολλα, μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
Βάλτε τα σε πιατέλα και απολαύστε τα μαζί με την οικογένεια σας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΈΣ ΓΙΟΡΤΕΣ...Dianita!!!

Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια:

  1. Bre xristianh mou ti kouBertoures grafeis edw?
    TI EINE H KOUBERTOYRA?,PWS LEGETAI ALIWS?
    KAI BOUTHRO LEIWMENO-MALISTA,TI EIDOUS BOUTYRO?Gia ta melomakarouna grafw twra...
    EUXARISTW POLI
    8Anashs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Θανάση. Η κουβερτούρα χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική και είναι μια σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο 55% εώς 70% ανάλογα τη μάρκα, υπάρχουν σε όλα τα σουπερμάρκετ σε ειδικά ράφια.
    Τώρα για το λιωμένο βούτυρο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις Bitam ή μαργαρίνη και μπορείς να το λιώσεις στο μικροκυμάτων ή σε κατσαρολάκι.
    Ευχαριστώ και Καλές Γιορτές!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή