Κέικ Σοκολάτα με Κρεμ Καραμελέ!!! (Pastel Imposible), Ψημένο Μαζί!!!

Ένα ιδιαίτερο και μοναδικό γλυκό, είναι συνταγή της μικρής μου αδελφής, (Νey ευχαριστώ πολύ)
 είναι δημοφιλές γλυκό του Μεξικού.  Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ψήνονται μαζί, γι' αυτό και ονομάσετε Pastel Imposible, δηλαδή είναι αδύνατο αυτό που...
συμβαίνει μέσα στο φούρνο, Θα εκπλαγείτε και εσείς, όπως το έπαθα και εγώ.


Υλικά
Για το Κέικ
1 έτοιμο κέικ σοκολάτα 500 γρ.

Για τη Κρεμ Καραμελέ
2 κονσέρβες γάλα εβαπορέ
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
5 αυγά
2 κ.γ. βανίλια (υγρό) ή
3 βανίλιες

Για την Καραμέλα
1 κούπα ζάχαρη
3 κουταλιές νερό

Εκτέλεση
Ετοιμάστε τη καραμέλα, βάλτε σε ένα μικρό κατσαρολάκι τη ζάχαρη μαζί με το νερό, σε χαμηλή φωτιά να λιώσει, προσέξτε μόνο μην σας καεί η καραμέλα, πρέπει να πάρει ένα χρυσαφή χρώμα









Καλύψτε με την καραμέλα τον πάτο μιας φόρμας 30Χ30 με βάθος 5 εκ. περίπου, εδώ θέλει προσοχή
φορέστε γάντια ή κρατήστε με μια πετσέτα τη φόρμα, γιατί μόλις ρίξετε τη καραμέλα θα ζεσταθεί πολύ, (μην καείτε). Αφήστε το στην άκρη.









Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ετοιμάστε το κέικ σοκολάτα, σύμφωνα με της οδηγίες του παρασκευαστή και προσθέστε το μέσα στη φόρμα με τη καραμέλα.









Ετοιμάστε τη κρεμ καραμελέ, βάλτε στο μίξερ όλα τα υλικά και χτυπήστε τα για 2-3 λεπτά, (αν το μίξερ είναι μικρό χτυπήστε το σε δύο δόσεις και βάλτε το σε ένα μπολ), τώρα με μια βαθιά κουτάλα ρίξτε σιγά, σιγά όλο το υγρό μείγμα πάνω στη σοκολάτα.
Καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και βάλτε το μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί στον οποίο θα προσθέσετε ζεστό νερό περίπου μέχρι τη μέση, για να ψηθεί σε Μπεν Μαρί για 45 λεπτά με 1 ώρα, στους 180 βαθμούς και αφήστε να γίνουν τα πάνω, κάτω.
Βγάλτε το από το φούρνο, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και θα εκπλαγείτε γιατί η κρεμ καραμελέ πήγε στον πάτο και το κέικ σοκολάτα ανέβηκε πάνω.
Αφήστε το να κρυώσει και αναποδογυρίστε το με προσοχή σε μεγάλη πιατέλα.
Σερβίρετε το με δυο κουταλιές καραμέλα από πάνω.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita.

    
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο: