Σούσι με Σολομό!!!! (Sushi)

Το αγαπημένο μου φαγητό, Θα μπορούσα να το τρώω καθημερινά.
Λατρεύω το ψάρι, τα λαχανικά και το ρύζι.
Τρομάζω τη μητέρα μου...
όταν της λέω ότι μπορώ   να ζώ άνετα στην Ιαπωνία.
Προς το παρόν φέρνω την Ιαπωνία στην κουζίνα και το χαίρομαι πάρα πολύ.





Υλικά
1 1/2 κούπες ρύζι για σούσι
1 2/3 κούπες νερό
4 κουταλιές ξύδι
2 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι

Για τη Γέμιση
200 γρ. σολομός καπνιστός ή ωμός (φροντίστε να είναι φρέσκος)
1 ώριμο αβοκάντο κομμένο σε λεπτές φέτες
1 μικρό αγγουράκι κομμένο σε μπαστουνάκια
1 καρότο κομμένο σε μπαστουνάκια
Wasabi
σόγια σος
πίκλες τζίντζερ (πιπερόριζα) προαιρετικά
5 φύλλα φύκι


Εκτέλεση
Βάλτε σε μέτρια θερμοκρασία μια κατσαρόλα και προσθέστε το νερό και το ρύζι, σκεπάστε και αφήστε να βράσει 15 λεπτά, (θα έχει πιει σχεδόν όλο το νερό)   χαμηλώστε και άλλο τη θερμοκρασία και αφήστε το σκεπασμένο άλλα 15 λεπτά, βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε το σκεπασμένο να κρυώσει.
 Σε ένα μπολ, βάλτε το ξύδι, τη ζάχαρη, το αλάτι, χτυπήστε το πολύ καλά και προσθέστε το στο ρύζι, ανακατέψτε το ρύζι με ξύλινο κουτάλι με απαλές κινήσεις.
 Ψιλοκόψτε όλα τα υλικά για τη γέμιση και ετοιμάστε 1 κούπα νερό με μια κουταλιά ξύδι για να βρέξτε τα χέρια σας και να δουλέψετε εύκολα το ρύζι γιατί είναι αρκετά κολλώδες.
 Πάρτε ένα φύλλο φύκι (αν έχετε το bamboo mat βάλτε το πάνω, αν όχι βάλτε το πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλα ο αλουμινόχαρτο)  βρέξτε τα χέρια σας και πάρτε από λίγο ρύζι κάθε φορά μέχρι να καλύψετε όλη την επιφάνεια του φύκι, βάλτε τη γέμιση σε μια άκρη, μπορείτε να βάλετε wasabi αν το θέλετε πικάντικο.
 Ξεκινήστε το τύλιγμα, όσο το τυλίγεται πιτσιλίστε το φύκι με λίγο νερό (για να μαλακώσει το φύκι) και τυλίξτε το σφικτά.
 Κόψτε το σε κομμάτια, βρέχοντας κάθε φορά το μαχαίρι γιατί το ρύζι κολλάει.
Βάλτε τα σε πιατέλα, σερβίρετε με σάλτσα σόγια, wasabi και πίκλες πιπερόριζα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Irini!!!

* Τα φύκια και το ρύζι το βρίσκετε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ
* Το wasabi θα το βρείτε σε μαγαζιά με μπαχαρικά  
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου