Πειραματίστηκα λίγο στη κουζίνα και βγήκε ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα, κάτι διαφορετικό άλλα πολύ νόστιμο. η οικογένεια μου έμεινε ενθουσιασμένη και...
όπως πάντα δεν έμεινε τίποτα στο ταψί.
Είναι καλή λύση για τα παιδάκια που δεν τρώνε κρέας (μοσχάρι,χοιρινό) αλλά στα κεφτεδάκια δεν λένε όχι.
Υλικά
Για τα Κεφτεδάκια
1/2 κιλό κιμά κοτόπουλο
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1 αβγό
3/4 κούπα φρυγανιά τριμμένη
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1/2 κουταλάκι κάρυ (προαιρετικά)
Για τη Σάλτσα
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης κομμένα σε κυβάκια
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
2 μέτρια καρότα τριμμένα
1 κουτί χυμό ντομάτα (passata)
1 πακέτο μέτριο κριθαράκι
3 ποτήρια ζεστό νερό
αλάτι, πιπέρι, 1 κουταλάκι ζάχαρη
3 κουταλιές εαλιόλαδο
Εκτέλεση
Πρώτα σοτάρεται το κριθαράκι σε ένα τηγάνι με 2 κουταλιές ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία ( για να μείνει σπυρωτό και να μην λασπώσει) και αφήστε το στην άκρη.
Βάλτε σε ένα μπολ, όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια, ζυμώστε καλά και φτιάξτε κεφτεδάκια
Σε ένα τηγάνι βάλτε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρεται τα κεφτεδάκια για 3-4 λεπτά βγάλτε και βάλτε τα σε μια γάστρα
Στο ίδιο τηγάνι βάλτε λίγο ελαιόλαδο ακόμα και σοτάρεται όλα τα λαχανικά σε μέτρια θερμοκρασία για 2-3 λεπτά
Προσθέστε το χυμό ντομάτα και το ζεστό νερό, βάλτε αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και αφήστε το να βράσει για 10 λεπτά
Προσθέστε όλη τη σάλτσα στη γάστρα με τα κεφτεδάκια.
Ρίξτε το κριθαράκι μέσα στη σάλτσα, ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι.
Σκεπάστε τη γάστρα ή το ταψί και βάλτε το στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.
Βγάλτε το από το φούρνο, αφήστε το για 5 λεπτά και μετά ανακατέψτε το κριθαράκι και σερβίρετε ζεστό με μια ωραία σαλάτα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!
όπως πάντα δεν έμεινε τίποτα στο ταψί.
Είναι καλή λύση για τα παιδάκια που δεν τρώνε κρέας (μοσχάρι,χοιρινό) αλλά στα κεφτεδάκια δεν λένε όχι.
Υλικά
Για τα Κεφτεδάκια
1/2 κιλό κιμά κοτόπουλο
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1 αβγό
3/4 κούπα φρυγανιά τριμμένη
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1/2 κουταλάκι κάρυ (προαιρετικά)
Για τη Σάλτσα
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης κομμένα σε κυβάκια
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
2 μέτρια καρότα τριμμένα
1 κουτί χυμό ντομάτα (passata)
1 πακέτο μέτριο κριθαράκι
3 ποτήρια ζεστό νερό
αλάτι, πιπέρι, 1 κουταλάκι ζάχαρη
3 κουταλιές εαλιόλαδο
Εκτέλεση
Πρώτα σοτάρεται το κριθαράκι σε ένα τηγάνι με 2 κουταλιές ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία ( για να μείνει σπυρωτό και να μην λασπώσει) και αφήστε το στην άκρη.
Βάλτε σε ένα μπολ, όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια, ζυμώστε καλά και φτιάξτε κεφτεδάκια
Σε ένα τηγάνι βάλτε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρεται τα κεφτεδάκια για 3-4 λεπτά βγάλτε και βάλτε τα σε μια γάστρα
Στο ίδιο τηγάνι βάλτε λίγο ελαιόλαδο ακόμα και σοτάρεται όλα τα λαχανικά σε μέτρια θερμοκρασία για 2-3 λεπτά
Προσθέστε το χυμό ντομάτα και το ζεστό νερό, βάλτε αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και αφήστε το να βράσει για 10 λεπτά
Προσθέστε όλη τη σάλτσα στη γάστρα με τα κεφτεδάκια.
Ρίξτε το κριθαράκι μέσα στη σάλτσα, ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι.
Σκεπάστε τη γάστρα ή το ταψί και βάλτε το στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.
Βγάλτε το από το φούρνο, αφήστε το για 5 λεπτά και μετά ανακατέψτε το κριθαράκι και σερβίρετε ζεστό με μια ωραία σαλάτα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου