Ρολό Κιμά Γεμιστό με Μπέικον!!!!

Το φαγητό της μαμάς, Κυριακή μεσημέρι όλοι μαζεμένη γύρω από το τραπέζι είναι το πιο ωραίο πράγμα.
Τα φαγητά στο φούρνο είναι...
εύκολα, μπορείτε να κάνετε την προετοιμασία μια μέρα πριν και απλά μετά το βάζετε στο φούρνο και έτσι έχετε χρόνο να κάνετε άλλα πράγματα.


Υλικά
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/2 κιλό κιμά χοιρινό
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 αβγό
7-8 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι


Για τη Γέμιση
5 φέτες τυρί για τοστ
5 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα
3 αυγά βραστά
1 μικρή πράσινη πιπεριά ή πιπεριά Φλωρίνης
1 κουταλιά γεμάτη μουστάρδα
πιπέρι
8 φέτες μπέικον καπνιστό
4 φέτες τυρί για τοστ (έξτρα)

Για τις Πατάτες
1 & 1/2 κιλό μικρές πατάτες
1 κουταλιά μουστάρδα
1 λεμόνι το χυμό (μπορείτε περισσότερο αν σας αρέσει)
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1 φλυτζ. του καφέ ελαιόλαδο



Εκτέλεση
Ετοιμάστε το μείγμα του κιμά.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ τους κιμάδες, μουσκέψτε το ψωμί σε νερό για να μαλακώσει, αφαιρέστε την κόρα και βάλτε το ψωμί μέσα στο κιμά μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώστε καλά.
 Πάρτε ένα κομμάτι λαδόκολλα και απλώστε το μείγμα του κιμά.
Ψιλοκόψτε όλα τα υλικά για τη γέμιση (εκτός από το μπέικον και τις 4 φέτες τυρί) βάλτε τη μουστάρδα, πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
 Βάλτε πάνω στο κιμά 4 φέτες μπέικον και προσθέστε όλη τη γέμιση και κλείστε σε ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλα.
 Κρατήστε το ρολό με τα δυο σας χέρια και σφίξτε το καλά για να μην βγει έξω η γέμιση.
Βάλτε το ρολό σε ένα ταψί και τυλίξτε το με το υπόλοιπο μπέικον, καθαρίστε τις πατάτες βάλτε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα ανακατέψτε καλά και προσθέστε τα στο ταψί, περιχύσετε με ελαιόλαδο και βάλτε μισό ποτήρι νερό, σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο βάλτε το στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 & 1/2 ώρα.
 Ξεσκέπαστε το ταψί βάλτε πάνω στο ρολό τις 4 φέτες τυρί και αφήστε το για 10 λεπτά ακόμα για να λιώσει το τυρί και να πάρουν χρώμα οι πατάτες.
Σερβίρετε με μια ωραία σαλάτα.
ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ... Dianita!!!
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο: