Κάτι διαφορετικό και γευστικά πολύ καλό, καθόλου δύσκολο στην παρασκευή του.
Μια παραλλαγή στο κεμπάπ για τους λάτρεις
του κοτόπουλου που ίσως σας αλλάξει ...
την
ιδέα ότι γίνεται μόνο με μοσχαρίσιο κιμά.
Σας συνιστώ να το δοκιμάσετε.
Υλικά
1 κιλό κιμά από κοτόπουλο
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
4 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές δυόσμο ξερό
1 κουταλιά πάπρικα
2 κουταλιές ξύδι
1 κουταλάκι κύμινο
1 κουταλιά σουμάκ
1 φλυτζ. του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάλτε τον κιμά μαζί με όλα τα υλικά και ζυμώστε πολύ καλά, (το σουμάκ είναι ένα ανατολίτικο μπαχαρικό, έχει ένα ωραίο μοβ χρώμα και μια ξινή φρουτώδες γεύση ταιριάζει πολύ με το κοτόπουλο και με πολλές σαλάτες)
Αφήστε το μείγμα να σταθεί για 10 λεπτά και μετά πλάστε τα κεμπάπ
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία, βάλτε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίστε τα κεμπάπ για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Μπορείτε αν θέλετε να τα κάνετε μπιφτέκια
Είναι πολύ νόστιμα όπως και να τα φτιάξετε
Σερβίρετε τα μπιφτέκια και τα κεμπάπ με μια ωραία σαλάτα, ψημένες πίτες, πατάτες τηγανητές και πιστεύω όλοι θα μείνουν ενθουσιασμένοι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita
*Για να είναι πιο νόστιμο το κρεμμύδι και πιο ελαφρύ, βάλτε το σε τηγάνι με 2 κουταλιές νερό να βράσει για 2-3 λεπτά, στο τέλος προσθέστε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και βγάλτε το από τη φωτιά
Μια παραλλαγή στο κεμπάπ για τους λάτρεις
του κοτόπουλου που ίσως σας αλλάξει ...
την
ιδέα ότι γίνεται μόνο με μοσχαρίσιο κιμά.
Σας συνιστώ να το δοκιμάσετε.
Υλικά
1 κιλό κιμά από κοτόπουλο
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
4 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές δυόσμο ξερό
1 κουταλιά πάπρικα
2 κουταλιές ξύδι
1 κουταλάκι κύμινο
1 κουταλιά σουμάκ
1 φλυτζ. του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάλτε τον κιμά μαζί με όλα τα υλικά και ζυμώστε πολύ καλά, (το σουμάκ είναι ένα ανατολίτικο μπαχαρικό, έχει ένα ωραίο μοβ χρώμα και μια ξινή φρουτώδες γεύση ταιριάζει πολύ με το κοτόπουλο και με πολλές σαλάτες)
Αφήστε το μείγμα να σταθεί για 10 λεπτά και μετά πλάστε τα κεμπάπ
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία, βάλτε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίστε τα κεμπάπ για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Μπορείτε αν θέλετε να τα κάνετε μπιφτέκια
Είναι πολύ νόστιμα όπως και να τα φτιάξετε
Σερβίρετε τα μπιφτέκια και τα κεμπάπ με μια ωραία σαλάτα, ψημένες πίτες, πατάτες τηγανητές και πιστεύω όλοι θα μείνουν ενθουσιασμένοι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita
*Για να είναι πιο νόστιμο το κρεμμύδι και πιο ελαφρύ, βάλτε το σε τηγάνι με 2 κουταλιές νερό να βράσει για 2-3 λεπτά, στο τέλος προσθέστε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και βγάλτε το από τη φωτιά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου