Η σούπες είναι τέλειες.... αν και στα παιδιά μπορώ να πω ότι, δεν είναι η αδυναμία τους, συνήθως γκρινιάζουν, ίσως τους πιάνει πανικός βλέποντας τόσα λαχανικά μαζεμένα.
Εσείς μπορείτε...
να βάλετε ότι λαχανικό προτιμάτε, αντί σέλινο, χρησιμοποιήστε σπανάκι είναι τέλειο.
Τα λαχανικά τα βάζουμε σταδιακά γιατί κάποια θέλουν λιγότερο μαγείρεμα και αλλά περισσότερο.
Yλικά
1 κιλό μοσχαρίσιο (στήθος) ή κάποιο κομμάτι που να έχει κόκαλο.
1 κρεμμύδι ολόκληρο
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
2 ματσάκι σέλινο
6 μέτρια καρότα
3 μέτρια κολοκυθάκια
5 μέτριες πατάτες
4 κουταλιές ρύζι γλασέ
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάλτε το κρέας σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή χύτρα, προσθέστε 1 1/2 λίτρο νερό και μόλις βράσει με ένα κουτάλι αφαιρέστε τον αφρό που θα βγάλει στην επιφάνεια, προσθέστε το κρεμμύδι και τα σκόρδα, αφήστε το κρέας να βράσει για 40 λεπτά περίπου σε χύτρα, σε κατσαρόλα 1 ώρα.
Καθαρίστε όλα τα λαχανικά και κόψτε τα σε χοντρά κομμάτια. (εκτός από το σέλινο)
Μετά από 40 λεπτά αφού έχει μαλακώσει το κρέας αφαιρέστε το κρεμμύδι και τα σκόρδα και προσθέστε το σέλινο, αλάτι, πιπέρι σκεπάστε τη κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει για 10 λεπτά
Ξεσκέπαστε τη κατσαρόλα και προσθέστε τα καρότα και τις πατάτες, αν δεν έχει πολύ νερό, προσθέστε 1 ποτήρι πάντα ζεστό νερό και αφήστε το να συνεχιστεί η βράση για άλλα 10 λεπτά
Στο τέλος προσθέστε τα κολοκυθάκια (γιατί θέλουν λιγότερο μαγείρεμα) και το ρύζι, δοκιμάστε το αλάτι, αν χρειαστεί προσθέστε και βράστε 10-15 λεπτά ακόμα, μέχρι να γίνει το ρύζι.
Σερβίρετε αμέσως με χυμό λεμονιού και καυτερό πιπέρι αν σας αρέσει.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!! :-)
Εσείς μπορείτε...
να βάλετε ότι λαχανικό προτιμάτε, αντί σέλινο, χρησιμοποιήστε σπανάκι είναι τέλειο.
Τα λαχανικά τα βάζουμε σταδιακά γιατί κάποια θέλουν λιγότερο μαγείρεμα και αλλά περισσότερο.
Yλικά
1 κιλό μοσχαρίσιο (στήθος) ή κάποιο κομμάτι που να έχει κόκαλο.
1 κρεμμύδι ολόκληρο
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
2 ματσάκι σέλινο
6 μέτρια καρότα
3 μέτρια κολοκυθάκια
5 μέτριες πατάτες
4 κουταλιές ρύζι γλασέ
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάλτε το κρέας σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή χύτρα, προσθέστε 1 1/2 λίτρο νερό και μόλις βράσει με ένα κουτάλι αφαιρέστε τον αφρό που θα βγάλει στην επιφάνεια, προσθέστε το κρεμμύδι και τα σκόρδα, αφήστε το κρέας να βράσει για 40 λεπτά περίπου σε χύτρα, σε κατσαρόλα 1 ώρα.
Καθαρίστε όλα τα λαχανικά και κόψτε τα σε χοντρά κομμάτια. (εκτός από το σέλινο)
Μετά από 40 λεπτά αφού έχει μαλακώσει το κρέας αφαιρέστε το κρεμμύδι και τα σκόρδα και προσθέστε το σέλινο, αλάτι, πιπέρι σκεπάστε τη κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει για 10 λεπτά
Ξεσκέπαστε τη κατσαρόλα και προσθέστε τα καρότα και τις πατάτες, αν δεν έχει πολύ νερό, προσθέστε 1 ποτήρι πάντα ζεστό νερό και αφήστε το να συνεχιστεί η βράση για άλλα 10 λεπτά
Στο τέλος προσθέστε τα κολοκυθάκια (γιατί θέλουν λιγότερο μαγείρεμα) και το ρύζι, δοκιμάστε το αλάτι, αν χρειαστεί προσθέστε και βράστε 10-15 λεπτά ακόμα, μέχρι να γίνει το ρύζι.
Σερβίρετε αμέσως με χυμό λεμονιού και καυτερό πιπέρι αν σας αρέσει.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!! :-)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου