Τα αγαπημένα των παιδιών..... και όχι μόνο.
Μπορείτε να τα γεμίσετε με ότι θέλετε, φαντασία να υπάρχει, αλμυρές, γλυκές, με φρούτα, όπως και να είναι, κανείς δεν λέει όχι.
Είναι εύκολες στην παρασκευή τους....
καλά στην αρχή μπορεί να χαλάσετε την πρώτη.... άντε και τη δεύτερη αλλά μόλις πιάσετε το νόημα είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρετε.
Υλικά
1 κούπα αλεύρι (150 γρ.) για όλες της χρήσεις
1 κουταλιά ζάχαρη
1/2 κουταλάκι αλάτι
11/3 κούπα φρέσκο γάλα (300 ml)
3 αυγά
3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ κοσκινίστε το αλεύρι, προσθέστε τη ζάχαρη και το αλάτι.
Σε άλλο
μπολ, χτυπήστε το γάλα με τα αυγά.
Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε πολύ καλά για 1-2 λεπτά.
Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά
Βάλτε σε δυνατή θερμοκρασία ένα αντικολλητικό τηγάνι, μόλις ζεσταθεί βάλτε ένα κομματάκι βούτυρο να λιώσει (για να μην κολλήσει η πρώτη κρέπα, μετά δεν χρειάζεται) γεμίστε με το μείγμα ένα φλυτζανάκι του καφέ και ρίξτε το στη μέση του τηγανιού, σηκώστε το και κάντε γρήγορες κυκλικές κινήσεις για να απλωθεί παντού το μείγμα
Αφήστε τη κρέπα 20-25'' θα δείτε ότι από πάνω το μείγμα στεγνώνει και γύρω, γύρω φαίνεται μια καφετί κρούστα, τότε
με μια σπάτουλα αναποδογυρίστε τη κρέπα.
και αφήστε τα για άλλα 15'' βγάλτε τα σε ένα πιάτο και συνεχίστε με τα υπόλοιπα, ΣΗΜΑΝΤΙΚΌ, ανακατέψτε το μείγμα κάθε φορά που θα κάνετε μια κρέπα και δεν χρειάζεται να βουτυρώσετε το τηγάνι, το μείγμα έχει βούτυρο.
ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ...Dianita!!!
*Ετοιμάστε γρήγορες κρέπες με ζαμπόν-τυρί
Βάλτε πάνω σε μια κρέπα μια φέτα τυρί και ζαμπόν και κάντε τα ρολάκι.
Βάλτε τα για λίγα λεπτά σε ζεστό τηγάνι μέχρι να λιώσει το τυρί
και σερβίρετε τα ζέστα, στα παιδιά αρέσουν πάρα πολύ και είναι μια γρήγορη λύση για πρωινό ή βραδινό.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ.
Μπορείτε να τα γεμίσετε με ότι θέλετε, φαντασία να υπάρχει, αλμυρές, γλυκές, με φρούτα, όπως και να είναι, κανείς δεν λέει όχι.
Είναι εύκολες στην παρασκευή τους....
καλά στην αρχή μπορεί να χαλάσετε την πρώτη.... άντε και τη δεύτερη αλλά μόλις πιάσετε το νόημα είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρετε.
Υλικά
1 κούπα αλεύρι (150 γρ.) για όλες της χρήσεις
1 κουταλιά ζάχαρη
1/2 κουταλάκι αλάτι
11/3 κούπα φρέσκο γάλα (300 ml)
3 αυγά
3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ κοσκινίστε το αλεύρι, προσθέστε τη ζάχαρη και το αλάτι.
Σε άλλο
μπολ, χτυπήστε το γάλα με τα αυγά.
Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε πολύ καλά για 1-2 λεπτά.
Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά
Βάλτε σε δυνατή θερμοκρασία ένα αντικολλητικό τηγάνι, μόλις ζεσταθεί βάλτε ένα κομματάκι βούτυρο να λιώσει (για να μην κολλήσει η πρώτη κρέπα, μετά δεν χρειάζεται) γεμίστε με το μείγμα ένα φλυτζανάκι του καφέ και ρίξτε το στη μέση του τηγανιού, σηκώστε το και κάντε γρήγορες κυκλικές κινήσεις για να απλωθεί παντού το μείγμα
Αφήστε τη κρέπα 20-25'' θα δείτε ότι από πάνω το μείγμα στεγνώνει και γύρω, γύρω φαίνεται μια καφετί κρούστα, τότε
με μια σπάτουλα αναποδογυρίστε τη κρέπα.
και αφήστε τα για άλλα 15'' βγάλτε τα σε ένα πιάτο και συνεχίστε με τα υπόλοιπα, ΣΗΜΑΝΤΙΚΌ, ανακατέψτε το μείγμα κάθε φορά που θα κάνετε μια κρέπα και δεν χρειάζεται να βουτυρώσετε το τηγάνι, το μείγμα έχει βούτυρο.
ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ...Dianita!!!
*Ετοιμάστε γρήγορες κρέπες με ζαμπόν-τυρί
Βάλτε πάνω σε μια κρέπα μια φέτα τυρί και ζαμπόν και κάντε τα ρολάκι.
Βάλτε τα για λίγα λεπτά σε ζεστό τηγάνι μέχρι να λιώσει το τυρί
και σερβίρετε τα ζέστα, στα παιδιά αρέσουν πάρα πολύ και είναι μια γρήγορη λύση για πρωινό ή βραδινό.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου