Χοιρινό με Πορτοκάλι, Δεντρολίβανο και Μέλι!!!!!

Εύκολο φαγητό και πάρα πολύ νόστιμο, μπορούν να το φτιάξουν όλοι και να εκπλήξετε τους πάντες.
Οι πρώτοι κριτές, είναι η οικογένεια μου, όταν τους σερβίρω καινούρια πιάτα και βλέπω...
το χαμόγελό τους, η χαρά μου δεν περιγράφετε.
Κάντε το και εσείς και θα δείτε πολλά χαμόγελα.


Υλικά
1 κιλό χοιρινό σε κομμάτια (ελιά η σπάλα)
1 κούπα χυμό πορτοκάλι (3 πορτοκάλια περίπου)
1 ποτήρι ζεστό νερό
1 μέτριο κρεμμύδι
4 γαρύφαλλα
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά μέλi
αλάτι, πιπέρι
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο



Εκτέλεση
 Βάλτε σε δυνατή θερμοκρασία μια κατσαρόλα, προσθέστε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίξτε μέσα το κρέας, αφήστε το 2-3 λεπτά να κάνει μια κρούστα το κρέας και μετά γυρίστε τα κομμάτια από την άλλη μεριά, βάλτε το κρεμμύδι και το σκόρδο, αφήστε το κρέας 2-3 λεπτά ακόμα.
 Προσθέστε μέσα το χυμό πορτοκάλι, το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και το νερό, σκεπάστε τη κατσαρόλα, χαμηλώστε τη θερμοκρασία στο μισό και αφήστε το για 50 λεπτά με 1 ώρα, (σε χύτρα 30 λεπτά)
 Όταν το κρέας έχει μαλακώσει, βάλτε το μέλi και αφήστε να βράσει για να δέσει η σάλτσα για 5 λεπτά.
Σερβίρετε ζεστά με πατάτες τηγανιτές η με σπυρωτό ρύζι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!
Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια: