Γλυκά Αφράτα Ψωμάκια με Επικάλυψη Μπισκότο, (Melonpan) ή (Conchitas)!!!!

Εκπληκτικά ψωμάκια, είναι συνταγή της κόρης μου, τα έφτιαξε ένα απόγευμα και πραγματικά δεν μπορούσα να το πιστέψω, δεν μπαίνει πολύ στην κουζίνα αλλά όταν το κάνει ξεπερνάει και εμένα.
 Τη δεύτερη φορά τα φτιάξαμε παρέα, δηλαδή εγώ ήμουν η βοηθός της και μπορώ να πω ότι έχουν μια δυσκολία, όπως και όλα τα γλυκά που πρέπει τα υλικά να ζυγίζονται και να μετριούνται σωστά και αυτό είναι γνωστό σε όλους με τη ζαχαροπλαστική.
 Για ευκολία σας έχω προσθέσει πολλές...
φωτογραφίες με κάθε βήμα, μην τρομάζετε και τα βλέπετε βουνό, είναι εύκολα, απλά υπάρχει μια αναμονή μέχρι να φουσκώσουν.


Υλικά
Για το Μπισκότο
75 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
105 γρ ζάχαρη
1 μικρό αυγό
240 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο το (φαρίνα)
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ


Για τα Ψωμάκια
420 γρ, αλεύρι δυνατό
75 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 φακελάκι μαγιά
1 αυγό
2 κ.σ. γάλα
210 ml χλιαρό νερό
45 γρ. βούτυρο
Λίγη ζάχαρη για την επικάλυψη

Εκτέλεση
Πρώτα, κοσκινίστε το αλεύρι δυο φορές και βάλτε μέσα το μπέικιν πάουντερ, αφήστε το στην άκρη.
Πρώτο στάδιο... Ετοιμάζουμε το Μπισκότο.
 Βάλτε σε ένα μπολ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και χτυπήστε με σύρμα μέχρι να ασπρίσει το βούτυρο.
 Προσθέστε λίγο, λίγο το αυγό για να ενσωματωθεί καλά στο μείγμα.
 Βάλτε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά.
 Μόλις ενσωματωθεί όλο το αλεύρι, πάρτε τη ζύμη
και βάλτε τη σε πλαστική μεμβράνη, αφήστε την μέσα στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσετε τα ψωμάκια.
Δεύτερο στάδιο....Ετοιμάσουμε τα Ψωμάκια.
 Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι και βάλτε τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαγιά και ανακατέψτε καλά.
 Ανοίξτε μια λακουβίτσα και προσθέστε το αβγό, το γάλα και με μια σπάτουλα ανακατέψτε.
 Ρίξτε το νερό, λίγο, λίγο και συνεχίστε το ανακάτεμα.
 Βγάλτε τη ζύμη και
 βάλτε τη στο πάγκο της κουζίνας, δουλέψτε τη ζύμη για 5 λεπτά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας γιατί κολλάει αρκετά, (μην το φοβηθείτε), μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλεύρι αν σας κολλάει πολύ.
 Όταν δεν θα κολλάει άλλο η ζύμη, ανοίξτε τη σε φύλλο και βάλτε όλο το βούτυρο, κάντε τη ξανά
μπαλάκι και δουλέψτε την για άλλα 5-10 λεπτά.
 Στο τέλος θα έχετε μια ζύμη μαλακή και πολύ απαλή.
Βάλτε την μέσα σε ένα μπολ, σκεπάστε την με πλαστική μεμβράνη, τυλίξτε την με μια πετσέτα και αφήστε το να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 45 λεπτά.
Τρίτο Στάδιο... Ετοιμάζουμε τα ψωμάκια με το μπισκότο.
 Πατήστε τη ζύμη να ξεφουσκώσει και χωρίστε τα σε 15 μπαλάκια, βάλτε τα σε ένα ρηχό ταψί όπου έχετε βάλει ένα κομμάτι λαδόκολλα
 Βγάλτε τη ζύμη του μπισκότου από το ψυγείο και χωρίστε το και αυτό σε 15 μπαλάκια ίδιο μέγεθος
 Πάρτε ένα μπαλάκι από τη ζύμη μπισκότου και ανοίξτε το σε στρογγυλό φύλλο περίπου 10 εκ. Αν θέλετε μπορείτε να χρωματίσετε τη ζύμη μπισκότου, βάλτε μια σταγόνα χρώμα ζαχαροπλαστική σε κάθε μπαλάκι.
 Πάρτε ένα μπαλάκι ζύμης ψωμιού και καλύψτε το όλο με τη ζύμη μπισκότου
 Αφού το έχετε καλύψει όλο, χαράξτε τη επιφάνεια του μπισκότου με ένα μαχαίρι
 Κάλυψε το με ζάχαρη
 Και βάλτε τα ψωμάκια πάνω στη λαδόκολλα, όχι πολύ κοντά γιατί θα φουσκώσουν.  Αφήστε τα να διπλασιαστούν σε όγκο για περίπου 25-30 λεπτά.
 Ψήστε τα ψωμάκια στους 180 βαθμούς  για 15 λεπτά
Είναι γλυκιά και αφράτα, απολάυστε τα με το καφέ σας και τα παιδάκια σας με το γάλα τους.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου