Μελιτζανόπιτα με Κιμά και Τραγανό Φύλλο!!!

Είναι τόσο νόστιμη, που έχει γίνει μια από τις αγαπημένες πίτες όλης της οικογένειας.
Μόλις βγει από το φούρνο δεν μπορούν να συγκρατηθούν και τους βλέπω να καίγονται, χώρια που ο καθένας φέρνει το πιάτο του και βάζει όσα κομμάτια μπορεί, έτσι σε λίγα λεπτά μου μένει ένα καυτό άδειο ταψί.


Υλικά
6 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
1/2 κιλό κιμά μοσχάρι ή χοιρινό
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι κόκκινο ή λευκό κρασί
1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κ.σ. ξερό δυόσμος
200 γρ. φέτα
2 αυγά
6 κ.σ. γεμάτες φρυγανιά τριμμένη
1 κούπα ελαιόλαδο
8 χωριάτικα φύλλα για πίτες



Εκτέλεση
 Κόψτε τις μελιτζάνες σε μικρά κομμάτια, καλύψετε τα με νερό, προσθέστε αρκετό αλάτι (1 κ.σ.) και αφήστε τα για περίπου 1-2 ώρες για να ξεπικρήσουν.
 Σουρώστε τις μελιτζάνες, βάλτε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα και αραδιάστε τις μελιτζάνες, ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο και βάλτε τα στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.  Αν κάνετε εσείς το φύλλο ετοιμάστε το ζυμάρι. Χωριάτικο Φύλλο με Ελαιόλαδο
 Ετοιμάστε το κιμά, βάλτε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρεται τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 2-3 λεπτά, προσθέστε το κιμά, ανακατέψτε καλά και αφήστε το 5-6 λεπτά
 Όταν έχει μείνει ο κιμάς μόνο με το λαδάκι του, σβήστε το με το κρασί και αφήστε το άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
 Προσθέστε τις μελιτζάνες που έχουν ψηθεί στο φούρνο και ανακατέψτε.
 Ρίξτε αμέσως μετά τη ψιλοκομμένη ντομάτα και ανακατέψτε για 2-3 λεπτά
 Προσθέστε τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι, ανακατέψτε, αφήστε το 3-4 λεπτά και βγάλτε από τη φωτιά.
 Μόλις κρυώσει, προσθέστε τη φέτα και τα αυγά, ανακατέψτε.
 Και βάλτε τη φρυγανιά, για να απορροφήσει όλα τα υγρά του.
 Ανοίξτε 4 φύλλα λαδώστε ένα ταψί και στρώστε τα στο κάτω μέρος του ταψιού, μην ξεχνάτε να λαδώνετε το κάθε φύλλο, βάλτε όλοι τη γέμιση.
 Γυρίστε προς τα μέσα όλα τα φύλλα, ένα, ένα, λαδώνοντας τα.
 Ανοίξτε άλλα 4 φύλλα, και στρώστε τα ένα, ένα, στο πάνω μέρος, πάντα λαδώνοντας το κάθε φύλλο.
 Στο τέλος, βάλτε λίγο ελαιόλαδο στης άκρες, γύρω από το ταψί και με τη βοήθεια ενός πινέλο σπρώξτε όλα τα φύλλα προς τα μέσα.
 Με ένα μαχαίρι χαράξτε όλη την επιφάνεια της πίτας, λαδώστε τα καλά με ένα πινέλο και ραντίστε τα με νεράκι.
Βάλτε τη πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου