Πολύ νόστιμη σάλτσα, σήμερα είχαμε κεφτεδάκια με πατατούλες, και επειδή τα παιδιά μου θέλουν κάπου να τα βουτήξουν, προτιμώ αυτή τη σάλτσα, παρά τη κέτσαπ, είναι πολύ πιο υγιεινή, έχει καρότα μέσα που συνήθως τα παιδιά δεν θέλουν ούτε να τα βλέπουν, εδώ δεν τα παίρνουν είδηση και μπορείτε να συνοδέψετε όλα τα ψητά κρέατα και όχι μόνο.
Υλικά
3 πιπεριές φλωρίνης
4 μέτρια καρότα
6 κ.σούπας ξύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σούπας τοματοπελτέ
1 κ.γλυκού ζάχαρη
1 κ.γλυκού αλάτι
1 κ.γλυκού κύμινο
1 κ.γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κ. γλυκού κοφτή μπούκοβο ή καυτερό πιπέρι
200 γρμ. φέτα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε τις πιπεριές και τα καρότα σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Για περίπου 15-20 λεπτά,
Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο και το ξύδι.
Βγάλτε το μείγμα από το μπλέντερ και προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά, (προσέξτε μόνο με το αλάτι), ανάλογα πόσο αλμυρή είναι η φέτα σας. Και μπορείτε να το κάνετε όσο καυτερό θέλετε.
Τέλος προσθέστε τη φέτα, μπορείτε να τη βάλετε τριμμένη ή σε κομματάκια.
Ανακατέψτε πολύ καλά, βάλτε τη στη μέση του τραπεζιού και αφήστε τους να κάνουν βουτιές.
θα με θυμηθείτε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!
Υλικά
3 πιπεριές φλωρίνης
4 μέτρια καρότα
6 κ.σούπας ξύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σούπας τοματοπελτέ
1 κ.γλυκού ζάχαρη
1 κ.γλυκού αλάτι
1 κ.γλυκού κύμινο
1 κ.γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κ. γλυκού κοφτή μπούκοβο ή καυτερό πιπέρι
200 γρμ. φέτα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε τις πιπεριές και τα καρότα σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Για περίπου 15-20 λεπτά,
Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο και το ξύδι.
Βγάλτε το μείγμα από το μπλέντερ και προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά, (προσέξτε μόνο με το αλάτι), ανάλογα πόσο αλμυρή είναι η φέτα σας. Και μπορείτε να το κάνετε όσο καυτερό θέλετε.
Τέλος προσθέστε τη φέτα, μπορείτε να τη βάλετε τριμμένη ή σε κομματάκια.
Ανακατέψτε πολύ καλά, βάλτε τη στη μέση του τραπεζιού και αφήστε τους να κάνουν βουτιές.
θα με θυμηθείτε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου