Σελίδες
- ΑΡΧΙΚΗ
- ΕΝΑ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ
- ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
- ΦΙΛΙΚΑ BLOGS
- ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΑ
- ΓΛΥΚΑ
- ΓΡΗΓΟΡΟ ΦΑΓΗΤΟ
- ΖΥΜΑΡΙΚΑ
- ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
- ΛΑΔΕΡΑ
- ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
- ΟΡΕΚΤΙΚΑ
- ΠΙΤΕΣ
- ΟΣΠΡΙΑ
- ΖΥΜΕΣ
- ΚΡΕΑΤΙΚΑ
- ΛΑΧΑΝΙΚΑ
- ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑ
- ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
- ΣΑΛΑΤΕΣ
- ΤΟΥΡΤΕΣ
- ΡΥΖΙ
- TIPS
- ΔΙΑΙΤΗΣ
- ΤΑΡΤΕΣ
- ΣΑΛΤΣΕΣ
- ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
- ΜΕ ΚΙΜΑ
- ΣΟΥΠΕΣ
- ΧΟΙΡΙΝΟ
- ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΟ
- ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
- ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΩΝ
- ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΓΛΥΚΑ
Λαχανοντολμάδες νηστίσιμοι
ΥΛΙΚΑ
για 35-45 λαχανοντολμάδες
1 λάχανο περίπου 2 κιλά
για τη γέμιση
2 κουτ σούπας βούτυρο
250 γραμ ψιλοτριμμένο κρεμμύδι
200 γραμ ρύζι για πιλάφι
1 φλιτζ τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζ του καφέ δυόσμο ψιλοκομμένο
1 φλιτζ του καφέ κουκουνάρι
1 φλιτζ του καφέ σταφίδα μαύρη
1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι...
Μακαρονάδα EXPRESS!!!!
Σας έχω μία γρήγορη μακαρονάδα μιας και ο χρόνος πολλές φορές μας πιέσει, είναι νόστιμη και
αρέσει σε όλους.
Υλικά
1 πακέτο λουκάνικα τύπου Φραγκφούρτη (6)
1 μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κουτί χυμό ντομάτα (passata)
1 φύλλο δάφνη
αλάτι, πιπέρι, λίγο ζάχαρη
1 πακέτο μακαρόνια No. 6
αρέσει σε όλους.
Υλικά
1 πακέτο λουκάνικα τύπου Φραγκφούρτη (6)
1 μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κουτί χυμό ντομάτα (passata)
1 φύλλο δάφνη
αλάτι, πιπέρι, λίγο ζάχαρη
1 πακέτο μακαρόνια No. 6
Κρεμμυδόπιτα με τυρί
Υλικά συνταγής:
Σφολιάτα: 2 φύλλα (750 γρ.)
Κομμένα φέτες κρεμμύδια: 4 μεγάλα (600 γρ.)
Χοντροτριμμένο τυρί φέτα: 500 γρ.
Χοντροκομμένες ελιές καλαμών: 1 κούπα (χωρίς κουκούτσι)
Ελαιόλαδο: 2 κουταλιές σούπας και λίγο επιπλέον για το ταψί
Πιπέρι: 2 - 3 πρέζες
Ξερή ρίγανη: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Ξερό βασιλικό: 1 κουταλάκι τσαγιού
Σουσάμι: 1 κουταλιά για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Λαδώνετε ένα ταψί, λίγο μεγαλύτερο από το φύλλο της σφολιάτας.
2. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε το κρεμμύδι. Το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά, για 15 περίπου λεπτά, να καραμελώσουν τα κρεμμύδια.
3. Απλώνετε το ένα φύλλο σφολιάτα στο ταψί. Από πάνω απλώνετε τα κρεμμύδια, αφήνοντας 1 εκ. ολόγυρα ακάλυπτη ζύμη. Από πάνω ρίχνετε τη φέτα και τις ελιές. Πασπαλίζετε με τη ρίγανη, το βασιλικό και το πιπέρι. Καλύπτετε με το άλλο φύλλο σφολιάτας. Πατάτε με ένα πιρούνι, ολόγυρα το φύλλο, να ενωθεί με το κάτω.
4. Λαδώνετε ελαφρά την επιφάνεια, πασπαλίζετε με το σουσάμι, με ένα πιρούνι τρυπάτε το πάνω φύλλο σε πολλά σημεία και ψήνετε λίγο πιο κάτω από τη μέση του φούρνου για 50 περίπου λεπτά, να ροδίσει καλά. Σερβίρετε την πίτα χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
ΣΝΙΤΣΕΛ ΑΛΑ ΚΡΕΜ
Υλικά:
σνίτσελ χοιρινά (κανονίζουμε ανάλογα με το πόσα άτομα θέλουμε, η συνταγή είναι για 4-6 σνίτσελ - τα ζητάμε από το χασάπη μας)
5 αβγά
λίγο γάλα εβαπορε ή φρέσκο
αλάτι – πιπέρι – κάρυ – πάπρικα (ποσότητα όση μας αρέσει )
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
ελαιόλαδο
φρυγανιά ή γαλέτα τριμμένη
Για την κρέμα:
φρέσκο βούτυρο Κερκύρας ή ότι άλλο θέλουμε (με το Κερκύρας γίνετε πιο νόστιμο)
μια κρέμα γάλακτος μεσαίου μεγέθους
μανιτάρια (εγώ χρησιμοποιώ κονσέρβα αλλά και τα φρέσκα είναι ωραία)
αλάτι – πιπέρι – κάρυ – πάπρικα
λευκό κρασί (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ, την πάπρικα και το λιωμένο σκόρδο και βουτάμε εκεί μέσα τα σνιτσελάκια μας.
Τα αφήνουμε μέχρι να ζεσταθεί το λάδι μας στο τηγάνι (προσοχή όλη η τέχνη είναι στη θερμοκρασία: δε θα πρέπει να είναι στο πολύ δυνατό η θερμοκρασία διότι θα ψηθούν απ’ έξω τα σνίτσελ και μέσα θα είναι ωμά!! τηγανήστε τα σε μέτρια φωτιά προς το σιγανό).
Όταν λοιπόν ζεσταθεί το λαδάκι μας, παίρνουμε ένα ένα τα σνίτσελ από το αβγό που τα είχαμε βάλει και τα βουτάμε μέσα στη γαλέτα ή στη φρυγανιά την τριμμένη να πάει παντού.
Τα βάζουμε στο τηγάνι μας και τα γυρίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα (αν το σνίτσελ είναι παχύ κομμένο, να το χαράξετε λίγο με ένα μαχαιράκι να ψηθεί και μέσα).
Τα βγάζουμε και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το πολύ το λάδι.
Φτιάχνουμε την κρέμα ως εξής: βάζουμε σε ένα τηγανάκι το βούτυρο να λιώσει, ρίχνουμε τα μανιτάρια μας με τα μπαχαρικά (αλάτι - πιπέρι - κάρυ - πάπρικα) και τα τσιγαρίζουμε.
Όταν είναι έτοιμα, τα σβήνουμε με κρασάκι (άμα θέλουμε) και αφού πάρει 2 –3 βράσεις, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να βράσει λιγάκι ακόμα και έτοιμο!
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)