Σελίδες
- ΑΡΧΙΚΗ
- ΕΝΑ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ
- ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
- ΦΙΛΙΚΑ BLOGS
- ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΑ
- ΓΛΥΚΑ
- ΓΡΗΓΟΡΟ ΦΑΓΗΤΟ
- ΖΥΜΑΡΙΚΑ
- ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
- ΛΑΔΕΡΑ
- ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
- ΟΡΕΚΤΙΚΑ
- ΠΙΤΕΣ
- ΟΣΠΡΙΑ
- ΖΥΜΕΣ
- ΚΡΕΑΤΙΚΑ
- ΛΑΧΑΝΙΚΑ
- ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑ
- ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
- ΣΑΛΑΤΕΣ
- ΤΟΥΡΤΕΣ
- ΡΥΖΙ
- TIPS
- ΔΙΑΙΤΗΣ
- ΤΑΡΤΕΣ
- ΣΑΛΤΣΕΣ
- ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
- ΜΕ ΚΙΜΑ
- ΣΟΥΠΕΣ
- ΧΟΙΡΙΝΟ
- ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΟ
- ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
- ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΩΝ
- ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΓΛΥΚΑ
Ο διαγωνισμός σε λίγες μερες τελειώνει!!!Λάβετε μέρος και κερδίστε!!!
Συνεχίζετε ο διαγωνισμός μας.
Κερδίστε ένα υπέροχο γούρι "Σπίτι της Ευτυχίας".
Τρεις τυχεροί-ες θα αποκτήσουν αυτό το υπέροχο χειροποίητο γούρι για το σπίτι τους
η αν θέλουν και για να το δωρίσουν.
Η συμμετοχή είναι πολύ απλή αρκεί να μας στείλετε ένα σχόλιο σας η να γίνετε μέλος.
Για πιο πολλές πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ
Γιουβαρλάκια Αβγολέμονο με Λαχανικά!!!!
Ξεκίνησε το κρύο και δεν μου αρέσει καθόλου.
Όλες οι εποχές είναι ωραίες, αλλά εγώ προτιμώ το καλοκαίρι.
Θα αρχίσουμε αυτό το χειμώνα με μια κλασική σούπα, εύκολη και γρήγορη, σε μισή ώρα το πολύ έχουμε έτοιμο ένα νόστιμο και θρεπτικό πιάτο.
Η διαφορά είναι μόνο στα λαχανικά που προσθέτω, του δίνει μια έχτρα γεύση και χρώμα.
Όλες οι εποχές είναι ωραίες, αλλά εγώ προτιμώ το καλοκαίρι.
Θα αρχίσουμε αυτό το χειμώνα με μια κλασική σούπα, εύκολη και γρήγορη, σε μισή ώρα το πολύ έχουμε έτοιμο ένα νόστιμο και θρεπτικό πιάτο.
Η διαφορά είναι μόνο στα λαχανικά που προσθέτω, του δίνει μια έχτρα γεύση και χρώμα.
Φρέσκα Θράψαλα ή Καλαμαράκια Τηγανητά !!!!
Ένα ορεκτικό που μου θυμίσει καλοκαίρι. Να τα τρως δίπλα στη θάλασσα με καλή παρέα.
Τα θράψαλα και τα καλαμαράκια ανήκουν στην ίδια οικογένεια των μαλακίων, ωστόσο μπορείτε εύκολα να τα ξεχωρίσετε αν κοιτάξετε τα πτερύγια τους. Των καλαμαριών ξεκινάει λίγο πιο πάνω από τη μέση, δηλαδή καλύπτει τα 2/3 του σώματος του, ενώ των θράψαλων καλύπτει λιγότερο από το μισό μήκος του σώματος του.
Πάντως και τα δυο είναι νόστιμα!!!
Τα θράψαλα και τα καλαμαράκια ανήκουν στην ίδια οικογένεια των μαλακίων, ωστόσο μπορείτε εύκολα να τα ξεχωρίσετε αν κοιτάξετε τα πτερύγια τους. Των καλαμαριών ξεκινάει λίγο πιο πάνω από τη μέση, δηλαδή καλύπτει τα 2/3 του σώματος του, ενώ των θράψαλων καλύπτει λιγότερο από το μισό μήκος του σώματος του.
Πάντως και τα δυο είναι νόστιμα!!!
Μοσχαράκι Κοκκινιστό με Δαμάσκηνα!!!!
Εύκολο φαγητό με τέλεια γεύση. Μου αρέσει πολύ αυτός α συνδυασμός του γλυκού-αλμυρού και το δαμάσκηνο ταιριάζει πολύ με το κρέας.
Είναι συνταγή μιας αγαπημένης μου φίλη και κάθε φορά που το έφτιαχνε δεν με ξεχνούσε ποτέ, αλλά τώρα που έφυγε μακριά μου στην ξενιτιά , πρέπει να το φτιάχνω μόνη μου.
Φιλάκια Σάμια!!!
Είναι συνταγή μιας αγαπημένης μου φίλη και κάθε φορά που το έφτιαχνε δεν με ξεχνούσε ποτέ, αλλά τώρα που έφυγε μακριά μου στην ξενιτιά , πρέπει να το φτιάχνω μόνη μου.
Φιλάκια Σάμια!!!
Γλυκά Αφράτα Ψωμάκια με Επικάλυψη Μπισκότο, (Melonpan) ή (Conchitas)!!!!
Εκπληκτικά ψωμάκια, είναι συνταγή της κόρης μου, τα έφτιαξε ένα απόγευμα και πραγματικά δεν μπορούσα να το πιστέψω, δεν μπαίνει πολύ στην κουζίνα αλλά όταν το κάνει ξεπερνάει και εμένα.
Τη δεύτερη φορά τα φτιάξαμε παρέα, δηλαδή εγώ ήμουν η βοηθός της και μπορώ να πω ότι έχουν μια δυσκολία, όπως και όλα τα γλυκά που πρέπει τα υλικά να ζυγίζονται και να μετριούνται σωστά και αυτό είναι γνωστό σε όλους με τη ζαχαροπλαστική.
Για ευκολία σας έχω προσθέσει πολλές...
Τη δεύτερη φορά τα φτιάξαμε παρέα, δηλαδή εγώ ήμουν η βοηθός της και μπορώ να πω ότι έχουν μια δυσκολία, όπως και όλα τα γλυκά που πρέπει τα υλικά να ζυγίζονται και να μετριούνται σωστά και αυτό είναι γνωστό σε όλους με τη ζαχαροπλαστική.
Για ευκολία σας έχω προσθέσει πολλές...
Χειροποίητα Γούρια για τρεις τυχερούς-ές!!!!
προσπάθεια μου.
Όταν ξεκίνησα να γράφω τις συνταγές μου και να τις δημοσιεύω δεν περίμενα ότι θα έχει τέτοια ανταπόκριση.
Το διαδίκτυο είναι γεμάτο με πάρα πολλά sites και blogs συνταγών και για τον λόγο αυτό όταν μου το πρότειναν κάποιοι φίλοι ήμουν διστακτική.
Όταν ξεκίνησα να γράφω τις συνταγές μου και να τις δημοσιεύω δεν περίμενα ότι θα έχει τέτοια ανταπόκριση.
Το διαδίκτυο είναι γεμάτο με πάρα πολλά sites και blogs συνταγών και για τον λόγο αυτό όταν μου το πρότειναν κάποιοι φίλοι ήμουν διστακτική.
Το αποτέλεσμα όμως με διέψευσε και διαπίστωσα...
Μαυρομάτικα Φασόλια με Καρότο και Σέλινο!!!!!
Σας προτείνω να φτιάξετε αυτό το φαγητό, γεμάτο χρώματα και με μια γλυκιά γεύση που του αφήνουν όλα αυτά τα υπέροχα υλικά. Είναι σαν τη κλασική φασολάδα, με τη διαφορά ότι χρησιμοποιώ τα μαυρομάτικα φασόλια και πραγματικά η οικογένεια μου τα λατρεύει. Τα δύσκολα είναι τα παιδιά που μόλις δουν τέτοιο φαγητό κατσουφιάζουν. Μαμάδες, θα σας πω τι έκανα εγώ με τα δικά μου παιδιά, ποτέ δεν έφτιαξα "αβγουλάκι" ως εναλλακτική λύση, αλλά
Κολοκυθάκια και Ροδέλες κρεμμυδιού (onion rings ) τηγανιτά σε Κουρκούτι Μπύρα με Σος Γιαουρτιού!!!!
Εύκολο και γρήγορο ορεκτικό με τέλεια τραγανή κρούστα, που κρατζανίσουν σε κάθε δαγκωματιά. Τα κολοκυθάκια δεν τα συμπαθούν πολύ άνθρωποι, είναι ένα λαχανικό άγευστο από μόνο του με χαμηλές θερμίδες (όταν είναι βραστό), αλλά μαγειρεμένο έξυπνα αποδίδει όλες του τις ιδιότητές και έχει πολλές ,γι'αυτο μην υποτιμάτε αυτό το μικρό λαχανικό.
Τραγανά Τάκος (tacos dorados) με γέμιση Πατάτα-μπέικον!!!!!
Παραδοσιακό Μεξικάνικο πιάτο. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές όσον αφορά στη γέμισή τους, με προμαγειρεμένο ψιλοκομμένο κοτόπουλο, μοσχάρι, χοιρινό, με τυριά, πατάτα και πολλά άλλα. Τα παιδιά μου το λατρεύουν και οι φίλοι τους το ίδιο, είναι λίγο μπελαλίδικο γιατί πρέπει να φτιάξουμε πρώτα τις τορτίγιες, άλλα σας αποζημιώνει η υπέροχη γεύση τους.
Κουνουπίδι με Πατάτες Γιαχνί!!!!
Όταν ήμουν μικρή η αλήθεια είναι ότι δεν μου πολύ άρεσε το κουνουπίδι, η μητέρα μου το μαγείρευε με διάφορους τρόπους και πάλι εγώ γκρίνιαζα, αλλά το έτρωγα πάντα. Μεγαλώνοντας έμαθα να εκτιμώ αυτό το υπέροχο δεντράκι, με της τέλειες φουντίτσες, κάπως έτσι τα παρομοίασα στα παιδιά μου και έμαθαν από μικρά να το τρώνε. Σήμερα είναι ένα από τα αγαπημένα τους φαγητά.
Αυθεντικό Μεξικάνικο Ρύζι!!!
Παραδοσιακή συνταγή, συνήθως αυτό το ρύζι το συνοδεύουν με Μόλε (μια ιδιαίτερη κόκκινη σάλτσα με κοτόπουλο), μπορεί να γίνει και ολόκληρο γεύμα αν το σερβίρετε με δυο αυγά βραστά, αλλά και σαν γέμιση για διάφορα τάκος με κρέας, κοτόπουλο ή κιμά, είναι εύκολο στην παρασκευή του και πολύ, πολύ νόστιμο.
Καρυδόπιτα με σιρόπι Σοκολάτα και άρωμα Πορτοκάλι!!!!
Αφιερωμένο σε όλα τα μέλη του blog μου, και σε όσους μπήκαν τώρα τελευταία, σας εύχομαι Καλά μαγειρέματα. Αυτή είναι η κλασική συνταγή της Καρυδόπιτας Νάξου ή "Μελαχρινή", απλά την έχω κάνει με μία παραλλαγή, ''το σιρόπι σοκολάτας'', ο άνδρας μου είναι λάτρης της σοκολάτας και εδώ και αρκετό καιρό μου το είχε βάλει σαν ιδέα, η μαγειρική είναι φαντασία και είχε δίκιο, το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο, χώρια που έφαγε το μισό ταψί.
Γρήγορα Ατομικά Πιτσάκια!!!
Μετά από μια κουραστική μέρα και δεν έχετε όρεξη για φαγητό, αυτή είναι μια καλή λύση, γρήγορη και νόστιμη. Αυτά τα πιτσάκια τα κάνουν ακόμα και τα παιδιά μου, είναι τόσο εύκολα και απλά, βάζετε ότι εσείς θέλετε, μπορείτε να τα κάνετε με λαχανικά, με αλλαντικά και ότι άλλο βάζει η φαντασία σας και το γούστο σας.
Δυόσμος... Πώς να τον Αποξηράνω!!!!
Δυόσμος... ένα φυτό με έντονο άρωμα, με πολλές ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Στην κουζίνα είναι ένα από τα μυρωδικά που δεν πρέπει να λείπει ποτέ. Τώρα το καλοκαίρι που ανθήζει και μεγαλώνει αυτό το υπέροχο φυτό, είναι η ευκαιρία να το μαζέψετε, να το αποξηραίνεται και να το έχετε όλο το χρόνο στην κουζίνα σας.
Εύκολη Μηλόπιτα με καραμελωμένα Μήλα!!!!
Η πιο εύκολη και γρήγορη μηλόπιτα που υπάρχει...
Αν σας αρέσουν τα μήλα, εδώ είμαστε.
Πλέον τα μήλα τα βρίσκεις όλο το χρόνο και έτσι μπορείτε να το φτιάξετε όποτε θέλετε.
Αν σας έρθουν ξαφνικά καλεσμένοι μέχρι να ποιούν το καφέ τους, σε μισή ώρα το έχετε έτοιμο.
Τώρα το καλοκαίρι μπορείτε να τη σερβίρετε και με παγωτό.
Αν σας αρέσουν τα μήλα, εδώ είμαστε.
Πλέον τα μήλα τα βρίσκεις όλο το χρόνο και έτσι μπορείτε να το φτιάξετε όποτε θέλετε.
Αν σας έρθουν ξαφνικά καλεσμένοι μέχρι να ποιούν το καφέ τους, σε μισή ώρα το έχετε έτοιμο.
Τώρα το καλοκαίρι μπορείτε να τη σερβίρετε και με παγωτό.
Μεξικάνικη Τορτίγια από Καλαμπόκι!!! για Τάκος, Εντσιλάδας και πολλά άλλα.
Είναι το ψωμί των Μεξικανών, δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι και είναι η βάση για πολλά τάκος.
Είναι λίγο δύσκολα και μπελαλίδικα, αλλά αν τα μάθετε και βρείτε τον τρόπο και θα σας είναι εύκολα, δεν σας κρύβω ότι δυσκολεύτηκα πολύ μέχρι να τα καταφέρω, λόγω του ότι το καλαμποκάλευρο που υπάρχει εδώ έχει άλλη επεξεργασία πολύ διαφορετική από του Μεξικού.
Είναι λίγο δύσκολα και μπελαλίδικα, αλλά αν τα μάθετε και βρείτε τον τρόπο και θα σας είναι εύκολα, δεν σας κρύβω ότι δυσκολεύτηκα πολύ μέχρι να τα καταφέρω, λόγω του ότι το καλαμποκάλευρο που υπάρχει εδώ έχει άλλη επεξεργασία πολύ διαφορετική από του Μεξικού.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)