Σουφλέ Μακαρόνια

Εύκολο και νόστιμο.

Υλικά
1 πακέτο πένες ή ριγατόνε
250 γρ. φρέσκα μανιτάρια (προαιρετικά)
200 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
200 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1/2 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
500 γρ. κρέμα γάλακτος
300 γρ. γκούδα ή ρεγάτο τριμμένο
150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση
Βράστε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Βάλτε σε άλλη κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια κομμένα σε ροδέλες, αφήστε τα μέχρι να ποιούν όλο το νερό τους, προσθέστε τις πιπεριές και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά, συνεχίστε με το Μπέικον και το ζαμπόν για λίγα λεπτά ακόμα, βάλτε πιπέρι και κατεβάστε από τη φωτιά.
Προσθέστε στα αλλαντικά 1/2 ποτήρι από το νερό όπου έβραζαν τα μακαρόνια, στραγγίστε τα και βάλτε τα σε ένα ταψί ή πυρέξ, ρίξτε πάνω το κεφαλοτύρι και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε όλα τα αλλαντικά και ανακατέψτε πολύ καλά να πάνε παντού.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε ξανά
Τέλος, βάλτε από πάνω το τυρί γκούντα και ψήστε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά, να λιώσει το τυρί και να ροδοκοκκινίσει.
Σερβίρετε ζεστό, συνοδέψτε το με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
Blog Widget by LinkWithin

3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου Ντιανίτα! Ευχαριστούμε για τις υπέροχες συνταγές σου!!! Εγώ και η κόρη μου έχουμε μονίμως το σάιτ σου ανοιχτό και το συμβουλευόμαστε κάθε φορά που θέλουμε να δοκιμάσουμε κάτι καινούργιο ή όταν παθαίνουμε μαγειρικό μπλοκ :P Συνέχισε να μας προσφέρεις γευστικές απολαύσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή