Τσουρεκάκια Ρολά Κανέλας

Διαφορετικό και νόστιμο, αφράτο με καραμελωμένα ζάχαρη και άρωμα κανέλας


Υλικά
1/4 της βασικής ζύμης Τσουρέκι Πολίτικο
1/2 κούπα ζάχαρη
3 κ. γ. κανέλα
2 κ.σ. λιωμένο
1/2 κούπα σταφίδες

Εκτέλεση
Ετοιμάστε τη ζύμη όπως αναφέρεται στη συνταγή Τσουρέκι Πολίτικο με Μαστίχα και Γλυκάνισο
Πατήστε τη ζύμη να ξεφουσκώσει, ζυμώστε την 1-2 λεπτά και ανοίξτε τη σε χοντρό παραλληλόγραμμο φύλλο 40x22 εκ. Με ένα πινέλο αλείψτε την επιφάνεια με το λιωμένο βούτυρο, ανακατέψτε τη ζάχαρη, τη κανέλα και τις σταφίδες και πασπαλίστε το.
Τυλίξτε σε ρολό από τη μακριά πλευρά και βρέξτε με λίγο νερό την ένωση για να κολλήσει.
 Γυρίστε το ρολό με το διπλωμένο μέρος προς τα κάτω και κόψτε το σε κομμάτια 3 εκ. περίπου.
Βάλτε τα σε βουτυρωμένο ταψί με τις κομμένες όψεις πάνω-κάτω. Σκεπάστε την και αφήστε τα να διπλασιαστούν σε όγκο.
Χτυπήστε ένα αυγό με λίγο νερό και αλείψτε τα με ένα πινέλο απαλά. Ψήστε τα στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου να ροδίσουν ελαφρά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου