Γιουβαρλάκια Αβγολέμονο με Λαχανικά!!!!

Ξεκίνησε το κρύο και δεν μου αρέσει καθόλου.
Όλες οι εποχές είναι ωραίες, αλλά εγώ προτιμώ το καλοκαίρι.
Θα αρχίσουμε αυτό το χειμώνα με μια κλασική σούπα, εύκολη και γρήγορη, σε μισή ώρα το πολύ έχουμε έτοιμο ένα νόστιμο και θρεπτικό πιάτο.
Η διαφορά είναι μόνο στα λαχανικά που προσθέτω, του δίνει μια έχτρα γεύση και χρώμα.


Υλικά
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1/3 της κούπας ρύζι γλασέ
5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά δυόσμος ξερός
αλάτι, πιπέρι
6 κούπες νερό (1 1/2 λίτρο)
1 knorr λαχανικών
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
3 μέτριες πατάτες κομμένες σε τέταρτα

Για το Αβγολέμονο
2 αυγά
Το χυμό από 2 λεμόνια
1 κούπα ζωμό από το φαγητό



Εκτέλεση.
Ετοιμάστε πρώτα το κρεμμύδι.
Βάλτε σε ένα μικρό τηγανάκι το τριμμένο κρεμμύδι, προσθέστε 2 κουταλιές νερό και βάλτε το να βράσει για 1-2 λεπτά, στο τέλος βάλτε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και αφήστε το να κρυώσει. Με αυτό το τρόπο το κρεμμύδι γίνετε ελαφρύ και πιο εύπεπτο.

 Βάλτε σε ένα μπολ το κιμά, το σοταρισμένο κρεμμύδι, το ρύζι, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε πολύ καλά.
Πλάστε μικρά γιουβαρλάκια και αλευρώστε τα ελαφρά.
Βάλτε σε μεγάλη κατσαρόλα το νερό μαζί με το knorr λαχανικών, μόλις πάρει βράσει προσθέστε μέσα τα γιουβαρλάκια και το ελαιόλαδο, μισοσκεπάστε τα, αφήστε τα σε μέτρια θερμοκρασία για 10 λεπτά.
Προσθέστε τις πατάτες και τα καρότα, αλατοπιπερώστε και αφήστε τα για άλλα 20 λεπτά.
Κατεβάστε το φαγητό από τη φωτιά και βγάλτε μια κούπα ζωμό.  Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά με το χυμό λεμόνι και προσθέστε σιγά, σιγά το ζωμό, στο τέλος προσθέστε 2 κουταλιές κρύο νερό, με αυτό το τρόπο το αβγολέμονο δεν θα κόψει.
Προσθέστε το αβγολέμονο μέσα στα γιουβαρλάκια και κουνιστέ τη κατσαρόλα, βάλτε την στο σβησμένο ζεστό μάτι της κουζίνας, σκεπάστε το και αφήστε το  μέχρι να σερβίρετε. (Η ζέστη θα πήξει τη σάλτσα.)
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου