Για τους λάτρης του λεμονιού (η αδυναμία του άνδρα μου)
Είναι ένα γλυκό με κρεμώδης απαλή υφή και όπως λένε τα παιδιά μου η μαρέγκα σκάει στο στόμα σαν μπουρμπουλήθρες, καθόλου δύσκολο και περίπλοκο, αφού καταφέραμε...
και κάναμε τη Black Forest, αυτή εδώ είναι παιχνιδάκι.
Ένα άλλο που φοβόμουν ήταν μήπως μυρίζει αβγουλίλα, αλλά τελικά το λεμόνι τα εξουδετερώνει όλα.
Είναι ένα τέλειο γλυκό, και σας δίνω τη συνταγή βήμα, βήμα για ένα καλό αποτέλεσμα.
Υλικά
Για τη ζύμη τάρτας, πατήστε ΕΔΩ.
Για τη Κρέμα
1 1/2 κούπα νερό
200 γρ. ζάχαρη
1/2 κούπα χυμό λεμονιού
80 γρ. κόρν φλάουρ
60 γρ. βούτυρο
Ξύσμα από 2 λεμόνια
3 κρόκοι αυγών
Για τη Μαρέγκα
3 ασπράδια αυγών
100 γρ. ζάχαρη
1/2 κ. γ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Πρώτα ετοιμάστε τη ζύμη τάρτας, αφήστε την ώση ώρα χρειάζεται στο ψυγείο και έπειτα ψήστε την και αφήστε τη να κρυώσει.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βάλτε το νερό με τη ζάχαρη σε δυνατή θερμοκρασία, ανακατέψτε με ξύλινο κουτάλι, ώσπου να βράσει.
Διαλύστε το κόρν φλάουρ μέσα στο χυμό λεμονιού.
Μόλις βράσει το νερό με τη ζάχαρη, βγάλτε το από τη φωτιά και προσθέστε το κόρν φλάουρ, ανακατεύοντας συνεχώς.
Βάλτε το ξανά στη φωτιά, χαμηλώστε την και προσθέστε μέσα το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού, ανακατέψτε καλά
Σε ένα μπολ, χτυπήστε τους κρόκους καλά και προσθέστε σιγά, σιγά 3-4 κουταλιές από τη ζεστή κρέμα (για να αποφύγουμε μην ψηθεί το αβγό μέσα στη κρέμα)
Και αμέσως προσθέστε το αβγό μέσα στην κρέμα, ανακατέψτε για 2 λεπτά και βγάλτε από τη φωτιά.
Αφήστε το να κρυώσει.
Προσθέστε τη κρέμα, μέσα στη ψημένη τάρτα και στρώστε την καλά με μια σπάτουλα.
Χτυπήστε τα ασπράδια στο μίξερ για 2-3 λεπτά, όταν αρχίσει να φουσκώσει, προσθέστε σταδιακά όλη τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού, μετά χτυπήστε άλλα 3 λεπτά μέχρι να έχετε μια σφικτή μαρέγκα.
Απλώστε όλη τη μαρέγκα πάνω στη τάρτα
Και κάντε ακανόνιστα σχέδια, ανασηκώνοντας τη μαρέγκα από εδώ και από εκεί (δεν έχει σημασία, αφήστε τη φαντασία σας να κάνει βουναλάκια)
Προθερμαίνετε το γκριλ του φούρνου στους 200 βαθμούς, βάλτε τη τάρτα στο ψιλό σκαλί του φούρνου για 3 εώς 5 λεπτά (ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος, καλύτερα να το ελέγχετε μόλις το βάλετε)
Είναι ένα τέλειο γλυκό. Tώρα που έρχονται η γιορτές, μπορείτε εύκολα να το σερβίρετε στο γιορταστικό σας τραπέζι ή σε ένα μπουφέ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!
Είναι ένα γλυκό με κρεμώδης απαλή υφή και όπως λένε τα παιδιά μου η μαρέγκα σκάει στο στόμα σαν μπουρμπουλήθρες, καθόλου δύσκολο και περίπλοκο, αφού καταφέραμε...
και κάναμε τη Black Forest, αυτή εδώ είναι παιχνιδάκι.
Ένα άλλο που φοβόμουν ήταν μήπως μυρίζει αβγουλίλα, αλλά τελικά το λεμόνι τα εξουδετερώνει όλα.
Είναι ένα τέλειο γλυκό, και σας δίνω τη συνταγή βήμα, βήμα για ένα καλό αποτέλεσμα.
Υλικά
Για τη ζύμη τάρτας, πατήστε ΕΔΩ.
Για τη Κρέμα
1 1/2 κούπα νερό
200 γρ. ζάχαρη
1/2 κούπα χυμό λεμονιού
80 γρ. κόρν φλάουρ
60 γρ. βούτυρο
Ξύσμα από 2 λεμόνια
3 κρόκοι αυγών
Για τη Μαρέγκα
3 ασπράδια αυγών
100 γρ. ζάχαρη
1/2 κ. γ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Πρώτα ετοιμάστε τη ζύμη τάρτας, αφήστε την ώση ώρα χρειάζεται στο ψυγείο και έπειτα ψήστε την και αφήστε τη να κρυώσει.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βάλτε το νερό με τη ζάχαρη σε δυνατή θερμοκρασία, ανακατέψτε με ξύλινο κουτάλι, ώσπου να βράσει.
Διαλύστε το κόρν φλάουρ μέσα στο χυμό λεμονιού.
Μόλις βράσει το νερό με τη ζάχαρη, βγάλτε το από τη φωτιά και προσθέστε το κόρν φλάουρ, ανακατεύοντας συνεχώς.
Βάλτε το ξανά στη φωτιά, χαμηλώστε την και προσθέστε μέσα το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού, ανακατέψτε καλά
Σε ένα μπολ, χτυπήστε τους κρόκους καλά και προσθέστε σιγά, σιγά 3-4 κουταλιές από τη ζεστή κρέμα (για να αποφύγουμε μην ψηθεί το αβγό μέσα στη κρέμα)
Και αμέσως προσθέστε το αβγό μέσα στην κρέμα, ανακατέψτε για 2 λεπτά και βγάλτε από τη φωτιά.
Αφήστε το να κρυώσει.
Προσθέστε τη κρέμα, μέσα στη ψημένη τάρτα και στρώστε την καλά με μια σπάτουλα.
Χτυπήστε τα ασπράδια στο μίξερ για 2-3 λεπτά, όταν αρχίσει να φουσκώσει, προσθέστε σταδιακά όλη τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού, μετά χτυπήστε άλλα 3 λεπτά μέχρι να έχετε μια σφικτή μαρέγκα.
Απλώστε όλη τη μαρέγκα πάνω στη τάρτα
Και κάντε ακανόνιστα σχέδια, ανασηκώνοντας τη μαρέγκα από εδώ και από εκεί (δεν έχει σημασία, αφήστε τη φαντασία σας να κάνει βουναλάκια)
Προθερμαίνετε το γκριλ του φούρνου στους 200 βαθμούς, βάλτε τη τάρτα στο ψιλό σκαλί του φούρνου για 3 εώς 5 λεπτά (ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος, καλύτερα να το ελέγχετε μόλις το βάλετε)
Είναι ένα τέλειο γλυκό. Tώρα που έρχονται η γιορτές, μπορείτε εύκολα να το σερβίρετε στο γιορταστικό σας τραπέζι ή σε ένα μπουφέ.
ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΤΟ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΔΩΡΟ ΦΙΛΕΝΑΔΑ.......ΔΥΣΤΙΧΩΣ ΔΕΝ ΕΜΕΙΜΕ ΟΥΤΕ ΨΙΧΟΥΛΟ....
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια φιλενάδα έχω, να μην την προσέχω!!!
ΔιαγραφήΑνάρπαστη Τάρτα τελικά!!!!
Ολες τις φορές που αποπειράθηκα να φτιάξω lemon pie στο τέλος όταν την έτρωγες νόμιζες ότι τρως γιουβαρλάκια αυγολέμονο. Το τι γέλιο και δούλεμα έπεφτε δεν περιγράφεται. Αυτή είναι η μόνη συνταγή που επιτέλους βγήκε lemon pie. Συγχαρητήρια και ευχαριστώ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝοστιμότατη!!!! Και εύκολη........!Μπράβο σας!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολύ καλή! απο μενα και τους φιλους μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολύ καλή! απο μενα και τους φιλους μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είστε καλά!!! :)
ΔιαγραφήΔεν έχω λόγια! οι οδηγίες ήταν τόσο ακριβείς, τόσο σωστές που βγήκε ένα γλυκό μούρλια!!!! συγχαρητήρια, πολλοί δεν πίστεψαν ότι επρόκειτο για σπιτικό γλυκό :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι είναι τα γλυκά, θέλουν ακρίβεια.
ΔιαγραφήΤα συγχαρητηρια μου σε εσενα!!
Να είσαι καλά!!! :)
θα ηθελα να ξερω το μεγεθος του ταψιου θα θα βαλω την ζυμη για την ταρτα λεμονιου ευχαριστω πολυ
ΑπάντησηΔιαγραφήσας γραφω και το μαιλ μου αν για σας ειναι πιο ευκολο να απαντησετε
ΑπάντησηΔιαγραφήmaria.thliverou@gmail.com
Καλησπέρα!! Το ταψί που χρησιμοποίησα είναι 28 εκατοστά και υψος 5 εκατοστά
ΔιαγραφήΚαλή Επιτυχία!!:)
Διατηρείται στο ψυγείο? Νότιζει η μαρέγκα και βγάζει υγρασία?
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα ήθελα η τάρτα να είναι πιο παχιά,να κάνω διπλή δόση? Ευχαριστώ πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφή